Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Yolunu Baştan Çizecek

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda; geçtiğimiz gün gazetemizin manşetinde de yer verdiğimiz “Kent İçi Trafik Düzenleme Projeleri ve Otoparklar Düzenleme Projeleri” maddesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Kentteki trafik yeniden düzenlenerek; bekleme süreleri azaltılıp sirkülasyon daha sağlıklı hale getirilirken otopark sorununa da çözüm bulunmuş olacak.

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Güncel konuşmalar ve imar değişiklik maddelerinin ardından en çok konuşulan madde ise trafik düzenlemelerine değinildi.
Mecliste “Kent İçi Trafik Düzenleme Projeleri, Otoparklar Düzenleme Projeleri ile düşey işaretleme mevcut durum tespit, analiz ve projelerinin hazırlanması işinin incelenmesi” maddesi oyçokluğuyla kabul edilerek yeni düzenlemenin önü açıldı. Belediye Meclis Toplantısı’nda onayından önce gerçekleştirilen sunumla; Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri öncülüğünde uzman projeyi hazırlayan uzman ekip, meclis üyelerine uzun uzun teknik bilgi verdi. Ekip ve Ulaşım Birimi tarafından konuyla ilgili görüşler alınarak sorular yanıtlandı. Hazırlanan simülasyon meclis üyelerine sunularak projenin içeriğinden bahsedildi.

ÇANAKKALE’NİN OTOPARK KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKIYOR

Sunumda yer alan bilgilere göre ise kent 20 yılı kapsayan değişimin içine girecek. 20 yıllık süreci kapsayan proje ile birlikte kentteki yolların yüzde 90’ı tek şeride düşecek. Proje kapsamında asma yollar, köprüler ve tünel yollar inşa edilecek.Proje, yalnızca Troya Caddesi, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı’nda değişiklik gerçekleştirmeyecek. Projenin sonucunda ise Sarıçay üzerine yeni köprü, 116 Jandarma’dan Esenler tarafına giden yolda köprülü yol, Adliye Kavşağı’nda yapılan geometrik düzenleme ile üst geçit, Beldemiz tarafına ‘tünel yol, Çataltepeliler Derneği’nin bulunduğu alana da köprülü kavşak yapılması planlanıyor.
Projeyle amaçlanan ise Çanakkale’deki trafik problemlerinin üstesinden gelmek. Bu kapsamda kentteki, bekleme sürelerinin kısalması, trafik sirkülasyonunun düzenlenmesi bekleniyor. Yapılan projeler ve yeni düzenlemeler ile kentteki otopark sorunun çözülmesi bekleniyor. Yolların tek şeride düşmesi ile birlikte yol kenarlarındaki bazı alanların park yeri olarak kullanılması planlanıyor. Böylece kentteki otopark kapasitesi yaklaşık 2 katına çıkacak. Şu an için kentte 16 bin 100 araç için alan bulunurken proje ile birlikte 32.000 civarında olması bekleniyor. Trafikteki bekleme süreleri ayrıca karbon salınımında da etkili olarak oranı düşürmüş olacak.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech