Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Yollarında Devrim!

Çanakkale Belediyesi Meclisi Temmuz

Çanakkale Belediyesi Meclisi Temmuz ayı toplantısında bugün oylamaya sunulması beklenen proje, kabul edildiği takdirde Çanakkale yolları baştan aşağı değişecek. 20 yıllık uzun bir süreci kapsayan projenin sonunda Çanakkale yollarının yüzde 90’ı tek şeride düşecek, asma yollar ile köprüler yapılacak, tünel yollar inşa edilecek.
Çanakkale’nin trafik ve otopark sorununa kökten çözüm getirecek proje bugün Çanakkale Belediyesi meclisinde, belediye meclis üyelerinin oylamasına sunulacak. Proje kapsamında Troya Caddesi, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı haricindeki ara sokaklar dahil tüm yollar tek şeride düşürülecek.  Projenin sonucunda ise Sarıçay üzerine yeni köprü, 116 Jandarma’dan Esenler tarafına giden yolda ‘köprülü yol’, Adliye kavşağında yapılan geometrik düzenleme ile üst geçit, Beldemiz tarafına ‘tünel yol’, Çataltepeliler Derneği’nin bulunduğu alana da ‘köprülü kavşak’ yapılması planlanıyor.
Trafikteki beklemeleri ortadan kaldırmayı, trafik sirkülasyonunu düzgün ve emniyetli hale getirmeyi amaçlayan proje sonucunda Çanakkale’nin trafiği çok büyük ölçüde rahatlayacak. Yolların tek şeride düşmesi ile birlikte yollarda park alanı yaratılacağından, otopark sorununa da ilaç olması bekleniyor. Hali hazırda 16 bin 100 aracı kapsayan Çanakkale’deki araç park alanı kapasitesi, iki katına yükselerek 32 bine çıkacak. Tek şeritli yol projesi uygulanmaya başlandığında kavşaklardaki bekleme süreleri de azalacak. Kavşaklarda 70 saniye bekleniyor ise 35 saniye bekleniyor olacak.
Trafikteki bekleme sürelerinin azalması sonucunda karbon salınımı da büyük ölçüde düşecek. Yollar rahatlayacağı için proje sonucunda ekonomiye de büyük katkı sağlanacak

MECLİSTE BUGÜN SUNUM YAPILACAK
Çok geniş kapsamlı bu projenin belediye meclisin oylamasından geçmesi durumunda önümüzdeki 20 belki de 30 sene boyunca Çanakkale yollarında çalışmalara rastlayacağız. Projenin kabul edilmesi sonucunda çalışmalar önümüzdeki ilk iki yıl içerisinde başlanacak. Konuyla ilgili bugünkü Çanakkale Belediyesi Meclisi’nde sunum gerçekleştirilecek.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR SONUCUNDA HAZIRLANDI
Proje, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri öncülüğünde uzman bir ekip tarafından hazırlanmış bulunuyor. Ulaşım mühendislerinden oluşan ekip yaklaşık üç aydır kent içerisinde ölçümlerde bulundu. Yollara yerleştirilen kameralar ile Çanakkale’de trafik sayımı yapıldı. Elde edilen verilen yaklaşık yüzde 40 arttırılarak Çanakkale’nin gelecekteki 25 yılın sonunda ulaşacağı nüfusa entegre edildi. Çanakkale’nin artacak olan nüfusu da verilere eklenerek simülasyon hazırlandı. Projenin kent içindeki yapımını Fen İşleri Müdürlüğü üstlenecek, çevre yolları kısmını ilgilendiren kısım ile Karayolları ilgilenecek.

BİSİKLET YOLLARI UNUTULMADI
Bölge Trafik kavşağının trafiğini hafifletmek ve ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Projede bisiklet yolları da unutulmamış. Çanakkale’de 22 kilometreyi bulan bisiklet yolları da mevcut projeye eklenmiş durumda.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech