Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den Öz Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale il örgütünden 24 Haziran seçimleri sonrasında beklenen değerlendirme dün geldi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın başkanlığında Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda Çanakkale ve Türkiye genelinde seçim sonuçları değerlendirilirken öz eleştiride bulunuldu. Güneşhan, “Çanakkale halkı, Millet İttifakı’nı birinci sıraya getirmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak partimizin seçimlerde aldığı oy oranından memnun değiliz.” derken Milletvekili Erkek’in “Seçimlerde aldığımız oy oranı düşmüştür. Ciddi bir muhasebe yapmalıyız” vurgusu dikkat çekti.

24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklenen açıklama dün saat 12.00’de geldi. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan katılırken, parti tarafından öz eleştiri yapıldı. İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Aldığımız oy oranından memnun değiliz” derken, Milletvekili Erkek ise “Oylarımız düşmüştür, genel bir muhasebe yapmalıyız” dedi.

“MEMLEKETİN ORTA YERİNDE 35 KİŞİ KATLEDİLDİ”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Bugün aydınlığın karanlığa, sevginin nefrete yenildiği günlerden birisidir. Bundan 25 yıl önce gözü dönmüş bir güruh bize kötülüğün sıradanlığını bir kez daha gösterdi. 2 Temmuz 1993’te memleketin orta yerinde 35 kişi yakılarak katledildi. Adalet beklenen her sene bir kez daha kapılar yüzümüze kapandı. Yaşamını yitiren aydınlarımızı rahmetle anıyorum.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

24 Haziran’da sandığa giderek ülkemizin geleceği için oy kullandık. Yüzde 86 gibi toplamda 51 Milyon vatandaş oy kullandı. Çanakkale’mizde yüzde 91 ile oy kullanan seçmenleri kutluyorum. Seçimlerde Çanakkale’den milletvekili olan vekillerimizi kutluyorum. Seçim, her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Uygulamaya giren sistemle tüm yetkiler tek bir kişinin elinde toplanmıştır. Bu, Türkiye için büyük bir tehlike oluşturmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak mücadelemiz demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar devam edecektir.

“ALDIĞIMIZ OY ORANINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Çanakkale halkı Millet İttifakı’nı birinci sıraya getirmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak partimizin seçimlerde aldığı oy oranından memnun değiliz. Mart 2019 yerel seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız. Çanakkale’de yerel seçimlerde seçimin favorisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

“OHAL’DE TÜRKİYE’YE SEÇİM AYIBI YAŞATTILAR”

Bu bir ittifaklar seçimiydi ve biz Millet İttifakını kurduk. Çok önemli hamleler yaptık. Bunlar demokrasi mücadelesinin hamleleriydi. 24 Haziran seçimleri OHAL düzeninde gerçekleşti. OHAL’de Türkiye’ye seçim ayıbı yaşatmayız diyenler, bizlere iki seçim yaşattılar. OHAL’de seçim kazanma hesabı yaptılar. OHAL’de seçim yapmayı kendilerine avantaj gördüler.

“OYLARIMIZ DÜŞTÜ, MUHASEBE YAPMALIYIZ”

En büyük üzüntümüz muhalefetin ve Millet İttifakı’nın mecliste çoğunluğu elde edememesidir. Ak Parti Mecliste salt çoğunluğu kaybetti. Bizim oylarımızda düştü. Bizim ciddi bir muhasebe yapmamız ve önümüzdeki günlerde çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye’de 12 ilde ilk defa milletvekili çıkardık. O illerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin vekilleri o illerde ciddi mücadeleler verecekler. Seçmen saray rejimine bu sistemi sen istedin o zaman bu sistemle yönet dedi” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech