Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hak ettiği cezayı alana kadar…”

Çanakkale Belediyesi’nin resmi internet

Çanakkale Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayınlanan kamuoyu bilgilendirmesinde, katıldığı programda tepki çeken söylemlerde bulunan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olan Abdullah Akın’ın Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğine yer verildi.

Katıldığı bir programda tepki çeken söylemlerde bulunan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olan Abdullah Akın’ı Cumhuriyet Başsavcılığına sevk eden Çanakkale Belediyesi, resmi internet sitesinden şu açıklamayı yaptı: “20 Şubat 2018 tarihinde ÇOMÜ TV’de yayınlanan bir programda, programın konuğu ve aynı zamanda ÇOMÜ İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olan Abdullah Akın isimli şahıs, izleyenleri hayretler içerisinde bırakan, milli ve manevi değerlerimize adeta küfür eden, Çanakkaleli hemşerilerimizi itham ederek ve geçmişimize hakaret eden sözler sarf etmiştir. Akıllara durgunluk veren bu sözlerde; ‘1924 yılında camilerin kapatılıp, satıldığını, Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılmış camilerin olduğunu’ ifade etmiştir.

Hadsizce sarf edilen bu yalan beyanlar kamuoyunda büyük infial yaratmış, Çanakkale’de sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları ve Belediye Meclisi tarafından defalarca lanetlenmiştir. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, hak ettiği cezayı alana kadar bu durumu gündemde tutacağını, böylesine karanlık ve çirkin düşüncelere sahip bir şahsın Çanakkale’nin üniversitesinde öğretim üyesi olarak bulunmasının gençlerimiz adına büyük talihsizlik olduğunu, aydın ve demokrat Çanakkale’ye bu anlayışın yakışmadığını defalarca Belediye Meclisi kürsüsünden haykırmıştır.

Ancak aradan geçen uzun zamanın ardından, ÇOMÜ’nün yürüttüğü idari soruşturma neticesinde, dinimizin kutsal mekânı camilerimizin geneleve dönüştürüldüğü ve dolayısıyla da dönemin Çanakkale yaşayanlarının, bu duruma getirildiği iddia olunan camilerden istifade ettiği ithamına karşılık, adı geçen şahıs hakkında yalnızca ‘kınama’ cezası takdir olunmuştur.

Durumun vahametini daha da arttıran bu kınama cezası, kamuoyunda hayretle karşılanmış ve vicdanları bir kez daha kanatmıştır.

Çanakkale halkını temsil eden Çanakkale Belediyesi olarak; düşünceyi açıklama özgürlüğünün, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlüğe dayanan nefret söylemine bir siper olarak kullanılmasını hukuki bulmadığımızdan, bu duruma müdahil olma kararımızla adı geçen şahsı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlamasıyla, şikâyet etmiş bulunmaktayız.

Adalete, hukukun üstünlüğüne olan inancımızla; kutsallarımıza, değerlerimize, geçmişimize ağır ithamlarda bulunan şahıs hakkında adaletin yerini bulmasını ve gereken cezayı almasını temenni ediyoruz.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech