Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köreği: “HDP Ötekileştiriliyor!”

Halkların Demokratik Partisi (HDP)

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale’de seçim çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. HDP İl Başkanlığı tarafından İskele Meydanı’nda dün saat 14.00’te düzenlenen etkinlikte Milletvekili adayları vatandaşla buluştular. HDP’nin hazırladığı el broşürlerinde en çok, “Meclise giren bir HDP, Ak Parti’nin koltuk kaybetmesidir” vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın Eş Başkanı olduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP), Çanakkale’de seçim çalışmalarına devam ediyor. HDP’nin Çanakkale Milletvekili adayları dün saat 14.00’te İskele Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldiler. HDP’nin seçimlerde halka yöneltmiş olduğu talepler broşürler halinde kent halkına dağıtıldı. HDP’nin sloganı ise, “Meclise giren bir HDP, Ak Parti’nin koltuk kaybetmesidir” şeklinde oldu.

Meydanda bulunan Milletvekili adayları seçimler hakkındaki görüşlerini şu şekilde sıraladılar;

“HDP ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR”

HDP Birinci Sıra Milletvekili Adayı Bülent Köreği, “Bizim üzerimize oynanan bir yapılanma ve ötekileştirme var. Yasal hakkımız olan seçme, seçilme, propaganda yapma ve barışın dilini kullanma şiyarını, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinden getirip Çanakkale’de gerçekleştirmek istiyoruz. Biz bunları söylerken toplumun, medyanın, siyasi erkin üzerimizde estirdiği marjinalize etmek ve toplumun dışında bir örgütmüş gibi topluma sunmak bunlar bizi rahatsız ediyor. Biz bunlardan yılıyor muyuz, yılmıyoruz. Bir canımız var hepimize feda olsun… Adil ve eşit koşullarda bir seçim istiyoruz” dedi.

“HDP BARIŞIN VE KADININ PARTİSİDİR”

HDP İkinci Sıra Milletvekili Adayı Adile Yalçın, “Bizim partimiz barışın ve kadının partisidir. Bütün mücadelemiz bu ülkede artık kan dökülmesin ve insanlar ağlamasın diyedir. Anneler farklı ağlamıyor. Kürt annesi de Türk annesi de aynı ağlıyor. Acılar aynı acılar. Tek istediğimiz bu kanın durması ve ülkeye barışın gelmesidir” açıklamalarında bulundu.

“BEN BATILIYIM VE HDP TÜRKİYE’NİN PARTİSİ”

HDP Üçüncü Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Bilgiç, “Ben Gelibolu’da yaşıyorum. Biz HDP’yi spor olsun diyerek seçmedik. HDP bu halklar için bir şanstır. Bu parti bu ülkede belirlediği politikalarını ve seçim bildirilerini kendi kafasından oluşturmuyor, toplumun değişik kesimlerinin talepleri programı oluşturuyor. Ben batılı bir insanım. HDP Kürt partisi değildir, HDP herkesin tüm halkların partisidir” söylemlerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech