Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Millet İttifakı’ndan “bayram” mesajı

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde bir araya gelerek bayramlaşan Millet İttifakı’nın temsilcileri, esas bayramın seçimlerden sonra olacağını ifade eden söylemlerde bulundular.

İYİ Parti, Demokrat Parti ve CHP’lilerin aralarında bulunduğu Millet İttifakı temsilcileri, bugün saat 11.00’da CHP İl Binası’nda bir araya gelerek bayramlaşmada bulundular.

Bayramlaşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İYİ Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı Nail Babacan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İYİ Parti 1’inci sıra milletvekili adayı Rıdvan Uz da yer aldı.

İl Başkanları; “Bayram haftaya”

Toplantıda ilk konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, herkesin bayramını kutladıktan sonra; “Bu ülkeyi seven, ülkeye karşı sorumlu hisseden herkes özellikle İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti bir sorumluluk anlayışı içerisinde Millet İttifakı’nı oluşturdu. Millet İttifakı, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlardan, sıkıntılardan kurtarmak için yoğun bir çaba içerisinde. Ben bu bayramla birlikte gerçek bayramın Türkiye’de önümüzdeki hafta yaşanacağını ve Türkiye Bayramı olarak hepimizin birlikte kutlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Güneşhan’ın ardından söz alan İYİ Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol da herkesin bayramını kutladıktan sonra; “İnşallah ayın 24’ünde de başka bayram olacak. Bunu da birlikte başarmak için Millet İttifakı olarak herkes elinden geleni yapıyor” dedi.

Kavuncu; “Birliktelik çok önemli”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu da konuşmasının başında seçim sonrasında da bayram yapmayı istedikleri belirtti. Devamla Kavuncu; “Ben Millet İttifakının ülkeye çok güzel bir birliktelik mesajı verdiğini düşünüyorum. Çünkü temel değerler üzerinde bir ortak görüş sağladık. Hak, hukuk, adalet, liyakatlı yönetim, şeffaf devlet, hesap verebilir devlet… Bunlar çok mühim çünkü bunların olmadığı bir yerde ne sosyal demokratlık yapabilirsiniz ne de milliyetçilik, ülkücülük yapabilirsiniz ne de farklı bir siyasi ideolojinizi rahatça anlatabilirsiniz. Bu temel değerler üzerindeki birliktelik çok önemli” dedi.

Erkek; “Çanakkale’de Millet İttifakı çok açık ara birinci olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de herkesin bayramını kutladı ve “daha güzel bayramları önümüzdeki günlerde yaşayacağız” dedi. Ardından Erkek; “Millet İttifakı temel ilkelerde uzlaşmış, ilkeler temelinde kurulmuş bir ittifaktır. Maalesef OHAL sürecinde seçime gidiyoruz. Yapılması gereken OHAL’in kaldırılması, yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasıydı. Millet İttifakı hem bu demokrasi ayıbı barajı yıkmak hem temsilde adaleti mecliste sağlamak hem de yıkılan demokratik hukuk devletini tesis etmek için kuruldu; kuvvetler ayrılığı için kuruldu; demokrasi için kuruldu. 24 Haziran’dan sonra da Millet İttifakı parlamentoda Türkiye’nin önünü açmak için çalışacak. Millet İttifakı mecliste çoğunluğu sağlayacak ve Türkiye rahat bir nefes alacak. Çanakkale’de de Millet İttifakı çok açık ara birinci olacak ” dedi.

Babacan; “AKP’nin omurgası çatırdamıştır”

Demokrat Parti İl Başkan Yardımcısı Nail Babacan ise yaptığı konuşmada; “Benim tespitime göre Türkiye’nin omurgasını merkez sağ teşkil etmektedir. Merkez sağ seçmen de Millet İttifakı’na kaydığı için AKP’nin omurgası çatırdamıştır. AKP yavaş yavaş omurgasız kalacaktır” dedi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech