Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazarda Bayram Düzenlemesi

Bu yıl Ramazan Bayramı

Bu yıl Ramazan Bayramı cuma gününe denk geliyor. Perşembe günü Arife Pazarı kuracak olan esnaf, daha pazartesiden açtığı tezgahlarla, pazar olmayan günlerde de vatandaşa hizmet veriyor.

Ramazan’ın sonuna doğru yaklaştıkça bayram telaşı kenti de sardı. Bayramın ilk gününün en kapsamlı pazarın kurulduğu cuma gününe denk gelmesiyle pazar bir güne öne çekildi. Bu perşembe günü kurulacak pazar, Arife Pazarı adıyla vatandaşın bayram alışverişi için kapsamlı olacak.
Haftanın başında açılan bazı tezgahlar ise hem salı pazarına hazırlık yaptı hem de vatandaşın bayram ihtiyaçları için pazarın kapılarını açtı. Bu hafta Pazar Yeri’ndeki bazı giyse, zücaciye ve ayakkabı tezgahları, pazarın kurulmadığı günlerde de açık tutuluyor.
Pazarcılar bu hafta tezgahlarını açık tutmak içinse Belediye Başkanı’ndan izin alıyor. Herhangi bir ödemede bulunmayan esnaf, bayram üstü belediye tarafından tolare ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ ARİFE PAZARI
Pazarcı Aysel Yılmaz, pazartesi günün den açtığı tezgah için; “Tezgahlarımızı bugünden açtık; hem salıya hazırlık hem de bayram alışverişi için vatandaşa alan açmak istiyoruz. Bu hafta cuma pazarı kuramayacağız, bayramın ilk günü oluyor ama perşembe günü Arife Pazarı kurulacak. Bizler de şimdiden hem cuma açığını kapatmak hem de vatandaşa alışveriş alanı sağlamak için buradayız.”

BAYRAM TEMİZLİĞİ

Diğer yandan belediye tarafından pazarda bayram öncesi temizlik yapılıyor. Belediye çalışanları, araçla ya da yaya olarak pazar yerindeki kötü görüntüyü yok ediyor.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech