Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fiyatı altınla yarışıyor

  Yemeklerde kullanılan ve

 

Yemeklerde kullanılan ve birçok faydası olan çam fıstığının fiyatları el yakıyor. Aktarlarda kilogram fiyatı 250 liraya satılan çam fıstığı, altınla yarışıyor…

Faydaları saymakla bitmeyecek çam fıstığının fiyatlarında geçen seneden beri büyük artış yaşandı. Geçtiğimiz yıldan beri kilogram fiyatında 100 liraya yakın artan çam fıstığı aktarlarda 250 liraya satılıyor. Bu fiyat artışının sebebi ise Çanakkale’deki aktarlarından ihraç ettiği yer olan, Türkiye’deki çam fıstığı üretiminin yüzde 80’inin yapıldığı İzmir’in Bergama ilçesi Kozak yaylasındaki çam fıstığı ağaçlarının hastalık kapması.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce 1000-1200 ton üretim arasında üretim hacmi olan çam fıstığı, hastalık nedeniyle geçtiğimiz yıl 150-200 ton aralığında üretildiği öğrenildi. Üretimde büyük düşüş yaşanınca, bu durum fiyatlara yansıdı.

FAYDALARI SAY SAY BİTMİYOR

Uzmanların belirttiğine göre çam fıstığı, akciğer hastalıklarına iyi gelmektedir. Doğum ağrılarını hafifletir. Bronşit ve verem Hastalıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Kalp krizi riski taşıyan insanlarda, damarların rahatlamasını ve kalbin ritminin düzene girmesine yardımcı olur. Pankreas hastalıklarında tedavi edici bir yönü vardır. Romatizması olan bir insan Çam Fıstığı tüketerek ağrılarının hafiflemesini sağlayabilir. Vücuttaki tüm zehir etkilerini gidermekte ve temizlemektedir. Çam fıstığı tüketilirse, vücudun metabolizması düzene girer ve hastalıklara karşı direnç artar. Ruhsal çöküntü ve depresyonu önler. Psikoloji sorunlarını düzeltir, beyin üzerinde mutsuz eden stres kaynaklı salgılanan hormonların faaliyetini durdurur.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech