Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aşkı bulmak için yollara…

Mustafa Bektaş ve Bahar

Mustafa Bektaş ve Bahar Kutlu isimli gençler, Türkiye’yi otostop ile gezerken yanlarına Yolcu’yu da aldılar. Mustafa, yeni kültürleri tanımak istiyor, Bahar ise aşkı bulmak için yollarda…
Bahar Kutlu ve Mustafa Bektaş otostopla Türkiye’yi gezen iki genç. Çanakkale’de bir araya gelen iki genç, yaklaşık b,r haftalarını Çanakkale’de geçirmelerinin ardından kentten mutlu ayrıldılar. İki genç ve bir köpeğin sonraki rotası ise Karadeniz Bölgesi oldu.
Gençler otostop ile devam ettikleri bu yolda geçimlerini ise sattıkları bileklikler ile sağlıyor.

“GİTMEDİĞİM BİR DOĞU BÖLGESİ KALDI”
24 yaşındaki Bahar Kutlu, Kırklareli’den çıktığı yolda 2 yılını geçirdiğini ifade ederek
“2 yıldır yollardayım, 1 aydır da köpeğim Yolcu ile geziyorum. Türkiye’de gitmediğim bir tek Doğu Bölgesi kaldı. Onun dışında her yeri gezdim. Ege Bölgesi’ne iki sefer yaptım. Akdeniz Bölgesi’ne bir, Karadeniz’e iki, İç Anadolu’ya iki sefer yaptım. Çanakkale’den sonra da bir Karadeniz turuna daha çıkacağız.” diyor.

“AŞIK OLACAĞIM ADAM KENDİ ŞEHRİMDE DEĞİL”
“Çanakkale’ye daha önce de gelmiştim. 4 gün boyunca Mustafa ile buradaydık. Karadeniz’e beraber çıkıyoruz.” diyen Bahar, yola aşık olmak için çıktığını şöyle anlatıyor: “Yola çıktığım ilk zamanlar, bir amacım yoktu ama şu an aşık olmak istiyorum. Ben aşık olacağım adamın kendi şehrimde değil başka bir şehirde yaşadığını düşünüyorum. Bu yüzden geziyorum. Bulduğumu çok zannettim ama bulamadım. Hala arıyorum. Bulduğumda gezginliği bırakırım diye düşünüyorum. Yine hafta sonları falan gezerim.”

“AİLEM BANA TAM DESTEK”
Ailesinin kendisine çok destek olduğunu söyleyen Bahar, babasının da bir gezgin olduğunu; “Geçimimizi bileklik yaparak sağlıyoruz. Otostop ile geziyoruz. Kırklareli’den 2 yıl önce çıktığımdan beri otostopla geziyorum. Okumuyorum, öğrenci değilim.Ailem bana tam destek oluyor. Babam zaten eski gezginlerden. 1 yıl boyunca Türkiye’yi gezmiş. Asıl amacı da dünyaymış ama yapamamış. Benim ailemle bir sıkıntım yok. Ailemin destek verdiğini söyleyince “Nasıl bir ailen var?” tepkisini alıyorum. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben bir kadınım sonuçta ve kadın olduğum için bunu yapamayacağım diye bir şey yok. Gayet de güzel yapıyorum.” ifadeleriyle anlattı.

“MEMLEKETİME GÜVENİYORUM”
Türkiye’de kadın olarak gezmenin sıkıntılarını anlatan Bahar, bu soruyu hep aldığını ve düşüncelerini şöyle açıkladı: “Evet sorunlar var ama ben daha yaşamadım. Yaşamak da istemem. Yaşayan arkadaşlarım oldu. Vefat eden arkadaşım da oldu. Ama hepsi bunu başardılar. Benim söylediğim şey kadının yapabileceği ve erkeği erkek yapanın da kadın olduğu. Bu yüzden kadınlar gezsin mesajını veriyorum. Yola ilk çıktığımda ben de çok korkuyordum otostop çekmekten. Ama ben memleketime güveniyorum, toplumumuza inanıyorum. Biz çok güzel bir ülkeyiz, gezdim oradan biliyorum. Çanakkale’yi çok sevdim.”


“OKURKEN HAFTA SONLARI GEZİYORDUM”
1 yıldır gezdiğini belirten Mustafa Bektaş, “Gezmeye tecrübeli bir arkadaşım vasıtası ile başladım. O da 4-5 yıllık gezgindi. Onunla belli bir süre gezdikten sonra kendi kendime gezmeye başladım. Yarında Bahar sayesinde Karadeniz’e birlikte gideceğiz. Okurken hafta sonları geziyordum. Okulu bıraktım. İzmir’de Malzeme Mühendisliği okuyordum. O dönemde yakın şehirleri geziyordum. okurken de gezmek mümkün.” dedi.

“KADIN ARKADAŞIM SAYESİNDE GEZMEYE BAŞLADIM”
Bektaş, kendinin de bir kadın arkadaşı vasıtasıyla gezmeye başladığını ekleyerek amacını şöyle anlattı: “Ben de bir kadın arkadaşım sayesinde başladım. Ben Anadolu kültürlerinin tamamını öğrenmek istiyorum. Ayrıca tüm Türkiye’yi gezdikten sonra yurt dışına çıkmak istiyorum.  Çanakkale’nin de tarihi beni çok çekiyor.  Dışarıdan bir gözle baktığımızda biraz daha önem verilebilirdi.”

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech