Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yabancıya Konut Satışında Büyük Adım

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Haziran ayı Meclis Toplantısı Çarşamba günü saat 18.00’de ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde Osman Okyay’ın Meclis Başkanlığı’nda gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, kürsüde yaptığı konuşmasında, “Yabancıya konut satışının büyük oranda çözüldüğüne inanıyorum” vurgusunda bulundu.

ÇTSO Meclisi’nin her zaman söylenen genç, dinamik yönetim kurulu üyelerinin toplantıya katılımları dikkat çekti. Yönetim kurulu üyeleri toplantıya katılırlarken, üyelerinde çoğunluğunun katıldığı görüldü. Haziran ayı meclis toplantısı geçtiğimiz aylara göre kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Önceki aylarda yapılan meclislerden farklı olarak üyeler tek tek ayağa kalkarak kendilerini de tanıttılar.

Haziran ayı meclisinde Meclis Başkanı Osman Okyay, “Türkiye 24 Haziran’da seçime gidiyor. İlk kez gideceğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 6 aday var. Türkiye gibi cari açığı yüksek ülkeler ekonomide istikrar arıyor. Negatif ayrışmanın dağılacağına inanıyorum. 25 Haziran sabahından itibaren kazanan ve kaybedenin omuz omuza çalışması şart” açıklamalarında bulundu.

“TÜRKİYE’DE İKTİDAR KADAR MUHALEFETTE ÖNEMLİ”

Okyay’ın açıklamasının ardından kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yabancıya konut satışı konusunda müjdeyi verdi. Semizoğlu, “Türkiye’de iktidar kadar muhalefet de önemli. İktidar muhalefeti hangi parti olursa olsun biz ilimizin sorunlarını geveze bir şekilde sonuna kadar anlatmaya çalışıyoruz.

“YABANCIYA KONUT SATIŞININ ÇÖZÜLDÜĞÜNE İNANIYORUM”

3 Haziran Pazar günü CHP Genel Başkanı ilimizi ziyaret etti. İlimizde sivil toplum örgütleri ile buluşma gerçekleştirdi. Biz de odamızı orada temsil ettik. Genel başkanın konuşmasından sonra soru cevap kısmına geçildi. Genel başkana konuşmasından üretim sözcüğünü daha çok kullandıkları için teşekkür ettik. Bankacılığa biraz daha önem vermeleri konusunda fikir vermeye çalıştık. Ülkemize baktığınız zaman tüketici kredisi var üretici kredisi yok. Yabancıya mülk satışı hakkında Çanakkale için önemli olduğunu belirtmeye çalıştık. Teşvik yasasında ikinci bölgede olmamızın kabul edilemez olduğunu belirttik. Genel başkan her sorumuzu tatmin edecek şekilde cevapladı. Bu konuda çalışma yapacaklarını belirttiler. Gelibolu’da yapılacak feribot iskelesi açılışına Bülent Turan ile konuşma fırsatımız oldu. Kendisine ‘Genel başkanın ağzından destek sözü aldım’ dedim. Grup Başkan vekili Çanakkale’nin sorunları hakkında Başbakanımızla istişare etme fırsatı bulmuş. Büyük oranda yabancıya konut satışı sorununun çözüldüğüne inanıyorum. Ama açıklamayı ama milletvekillerimiz yapacaktır.” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech