Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk mı? Rant mı?

İntepe’ye yapılmak istenen Rüzgar

İntepe’ye yapılmak istenen Rüzgar Elektrik Santrali(RES) Projesi, 2014 yılından beri İl Genel Meclisi’nin ve kentin gündeminde yerini koruyor.

İntepe halkının, projenin yapılmak istenildiği yere karşı çıkmaları nedeniyle 2014 yılında meclis oylamasında kabul edilen proje, daha sonra yeniden oylanarak reddedilmişti. Kararın ardından açılan dava neticesinde de mahkemeden, bölgenin 5 bin yıllık tarihi olan Ofrenion Antik Kenti’nin ve Hector Tümülüsü’nün bulunduğu, 1. ve 3. derece sit alanı olması nedeniyle köylülerden yana karar çıkmıştı. RES türbinlerinin aynı zamanda kentin gelişme alanında olan bölgeye yapılmak istenmesi ve orman katliamına yol açacak olması nedeniyle de İntepeliler tarafından şiddetle reddedilen projede, geçen 4 yıla rağmen herhangi bir yer değişikliği yapılmadığı görüldü.

Bu yıl nisan ayında meclisin son birleşiminde bir kez daha gündeme gelen ve oyçokluğu ile kabul edilen projeye başta İntepe halkı olmak üzere çevre ve tarihi duyarlılığı olan vatandaşlar tarafından büyük tepki gösterilmişti. FOX Tv Çalar Saat Programında yer alan 10 Nisan 2018 tarihli “Tarihe RES Darbesi!” ve 11 Nisan 2018 tarihli “Bir Hektor Tepesi Kalmıştı” manşetlerimiz ile ulusala yansıyan konuya itiraz yağmıştı.

İntepeliler, 5 Nisan 2018 tarihinde alınan ve 26 Nisan’da da askıya çıkan karara tepki göstererek, Çanakkale Valiliğine 4 yıl aradan sonra bir kez daha itiraz dilekçelerini sundu. Dilekçeler neticesinde imar komisyonunda görüşülerek kabul edildiği öğrenilen konunun bugün düzenlenecek Haziran ayı son birleşiminde İl Genel Meclisi gündemine yeniden getirilmesi bekleniyor. Bugün yapılacak oylamada mecliste misafir olarak yerini alması beklenen İntepe halkı ise “Bu kez halk mı kazanacak, rant mı? göreceğiz” diyerek meclisten çıkacak karara odaklandı.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech