Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin Çevreci Çocukları

Çanakkaleli vatandaşlar, kentin doğal

Çanakkaleli vatandaşlar, kentin doğal güzelliklerini koruma adına birçok bilinçlendirme faaliyeti ve mücadeleye imza atarken minikler de boş durmuyor. Bu kentin çevreye duyarlı çocukları, hem direnişleri destekliyor hem de kendi etkinliklerini yaratıyor.

Çanakkale çevreye duyarlı iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Doğal güzellikleri kaybetmemek adına birçok direniş bu kentte gösteriliyor. Çevre talanına kentliler, dur diyor. Ağacı, suyu, havayı koruyan kentliler betona çoğu zaman aman vermiyor.
Kentin konumu gereği şans sayılan doğal güzelliklerin kıymeti büyük oranda bilinip rant savaşı veriliyor.
Bu kentin çocukları da büyükleri gibi çevreyle barışık, saygılı ve korumacı yetişiyor. Çevre bilinçlendirmeleri ve çeşitli etkinliklerde çocukları da çoğu zaman görüyoruz. Hatta kentin minikleri kendi çevre etkinliklerini bile düzenliyor.
İDA Çevre Derneği’nin Atikhisar için başlattığı direniş, imza kampanyası ile sürerken izciler de stantta yer alarak destek verdi. Kentin gönüllü çocukları stantta hatıra fotoğrafı çektirdi.
Diğer yandan Yavru Tema grubu, kentteki çeşitli park, bahçe ve sahilleri gezerek çöpleri topluyor. Yaratılan farkındalık, miniklerden büyüklere ders niteliğinde.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech