Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bit pazarı esnafı yer istiyor

Her Cuma Pazarı’nın arkasına

Her Cuma Pazarı’nın arkasına kurulan bit pazarında tezgah açan esnaflar, pazar yerlerinin yetersiz olduğunu ve yer talep ettiklerini gazetemize dile getirdiler.

İkinci el kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya, cd, saat, vazo ve bilumum birçok araç gerecin yer aldığı “bit pazarı” esnafı, kendilerine yer verilmesini istiyor. Her Cuma günü, Çanakkale Belediyesi pazaryeri arkasına, Sarıçay kenarına kurulan bit pazarında gerçekten yok, yok. Buraya gelen kentliler gerekli-gereksiz bir sürü eşyayı almak veya sadece bakmak için alana kurulan onlarca tezgahı geziyor. Ancak yağmurlu havalarda tezgahlar, pazar alanının üstü açık olduğu için açılamıyor. Alanda tuvalet dahi yok.
Gazetemize konuşan bit pazarı esnafları yaşadıkları sıkıntıları ve isteklerini dile getirdi. Pazara kapalı yer istediklerini belirten İrem Akdağ; “Yağmurlu günlerde hiç tezgah açamıyoruz. Yaşlı insanlar da yere eğilip bakamıyorlar. Bizlere en azından bir pazar tezgahı verilebilir. Üstü kapalı yer istiyoruz; yağmur yağdığında tezgah açamıyoruz. Tek geçim kaynağımız burası” dedi. Esnaf Aslı Söğü ise “Kendimize yer istiyoruz. En azından pazarın üstü kapatılsın. Yazın sıcakta, kışın yağmurda zor oluyor” şeklinde konuştu.

“BU İŞLER DE OLMASA BİZLER EKMEK YİYEMEYİZ”

Ailesi ile birlikte tezgahta bekleyen Metin Asato ise “Bizlet devletimizden özellikle yer istiyoruz. En azından tezgahlarımızı koyabilelim. Burada mağduruz; bir gölgemiz yok, tuvaletimiz yok, çay yerimiz yok. Bizim geçim kaynağımız bu. Bu işler de olmasa bizler ekmek yiyemeyiz. Çöpten geçiniyoruz. Özellikle kışın çok zor oluyor” diye konuştu.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech