Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YILAN HİKÂYESİ!

Bir iş, bir söz

Bir iş, bir söz uzadıkça, halk arasında “Yılan Hikâyesine döndü”,denir. Bizim bazı hocalarımız da, bir konuyu ele alıp,4 yıl boyunca anlatır. Ne bitmez bir şeymiş bu. Herkesin bir hastalığı var. Bizimkisi Futbol. Bazıların yazıp çizmek. Bir diğerinin şiir yazmak. Bazıları, dinleyici bulunca, bol bol konuşmak. Musa Aleyhisselamı tam 4 yıldır dinliyoruz. Bir Türlü bitmek bilmedi. Musa’yı. Firavunu dinleye, dinleye gına geldik. Yani benim oğlum bina okur. Döner, döner yine okur” misali. Sayın Hocamız, Ramazan, kandil, Cuma, bayram, seyran dinlemeden durmadan konuşuyor. Yahu bari hiç olmazsa, Cuma günleri, Ramazanda, merkezi sistemden yapılan yayını cemaate dinlet. Bunu söylediğimizde,”Radyodan yapılan yayında Millet uyuyor. O yüzden ben canlı, canlı vaaz ediyorum” diyor.Yani,demek istiyor ki,Müftülükçe merkezden yapılan yayın,milleti uyutuyor.Bu anlama geliyor..Neyse.Aziz  mübarek günde,Günaha girmeyelim.Şimdi diyeceksiniz ki,”Yahu hocam.Ne istiyorsunuz bu arkadaşlardan?”.Vallahi bir şey istemiyoruz.Herkesin yaptığı gibi yapsınlar,başka bir düşüncemiz yok.Kendi başlarına icat çıkarmasınlar.Diğer Camilerde ne yapılıyorsa,onu istiyoruz.Durum budur.

KAHKAHA

Nasreddin Hoca bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan biri de onu izliyormuş. Namazı bittikten sonra namazımın kabul olması için Allah’a dua etmeye başlamış.
-Allahım sen namazımı kabul et.
Ağaçtaki adam:
-Etmem diye cevap vermiş.
Hoca şaşırmış. Tekrarlamış.
-Alahım sen kıldığım namazı kabul et.
-Etmem.
Hocanın şaşkınlığı iyice artmış. Yine:
-Allahım sen namazımı kabul et demiş.
Ağaçtaki adam tekrar:
-Etmem deyince hoca sinirlenmiş.
-Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım. ****Nasrettin hoca bir gün, camın önünde havaya bakıp, hanımına yarın hava iyi olursa tarlaya gidip tarlayı süreceğini; kötü olursa da evde kalıp evi boyayacağını söylemiş. Bunun üzerine hanımı hocaya; inşallah de, diye sitem etmiş. Hoca: ya inşallahı maşallahımı var? Demiş. İyi olursa tarlaya, kötü olursa boyaya. Sabah olmuş .Hava çok güzel olunca,hoca tarlanın yolunu tutmuş.Derken karşıdan gelen bir jandarma ekibi görmüş.Jandarma hocaya yaklaşıp bir köyü sormuş.Hoca da; orası çok uzak ancak 2 günde gidebilirsiniz ve oraya araba işlemez demiş..Bunun üzerine jandarma hocayı da alıp, köyün yolunu tutmuş.Hoca istemese de mecburen yola koyulmuş.Jandarmayı götüren hoca ,2 günde eve gelmek için yollarda çile çekmiş.Derken kan ter içinde eve ulaşmış. Kapıyı çalmış. Hocanın karısı;kim o demiş Hoca; benim inşallah..Sağlıcakla kalınız..

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech