Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli Çocuklarıyla Sokakta Kalmak Üzereler!

Cevatpaşa Mahallesi, Rıfat Günvar

Cevatpaşa Mahallesi, Rıfat Günvar Sokak üzerinde 27 yaşında bir engelli çocukları ile yaşamlarını sürdüren Necati-Leyla Ekici çifti evlerini kaybetmenin eşiğine geldi. Sadece Engelli aylığı ile 1.000 TL ile geçinen ailenin evi, Leyla Ekici’nin ablaları tarafından satılmak üzere… 1.000 TL ve bir engelli kızları ile evsiz kalmaktan korkan aile dün gazetemize konuştu.

Leyla Ekici babasının aldığı evde bu güne kadar eşi Necati Ekici ve engelli kızı Fatmanur Ekici ile yaşamaktaydı. Babası kendisine bu evi alırken bu evin bedeli kadarda parayı ablalarına verdiğini belirten Leyla Ekici bugüne kadar bu evde sorunsuz yaşadıklarını belitti. Ne zamanki Leyla Ekici’nin babası ve annesi vefat etti işler karıştı. Baba vefat edince çift evde tapusuz olarak oturmaya başladılar. Leyla Ekici’nin ablaları sürpriz bir kararla çiftin oturduğu evi satmak istediler. Evin satış işlemleri davalık oldu. Ablaların açtığı davada en küçük kardeş Leyla Ekici’de bilinçsizce evin satışı için mahkemede imza verdi. Şu anda evin satışı ile ilgili ellerinde mahkeme kararı bulunan ablalar Leyla Ekici ve Necati Ekici’nin oturdukları evi satışa çıkardılar. Dün eve ekspertizler satış fiyatını belirlemek için geldiler.

Leyla ve Necati Ekici çifti babalarının kendilerine aldıkları evde kızlarının engelli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar. Bu engelli aylığının bedeli ise 1.000 TL… Aile 1.000 TL ile ev geçindirirken şimdide oturdukları evin satılması ile karşı karşıya kaldı.

“ENGELLİ ÇOCUKLA BİZ NEREYE GİDELİM?”

Konuyla ilgili Leyla Ekici, “Ablamlar bu ev karşılığında haklarını aldılar. Üç buçuk bin lira birisi, üç buçuk bin lirada diğeri aldı. Annem ablamlara zamanında paralarını teslim etti. Bu ev annemin, evin bizim üzerimize bir yok. Bu ev annem öldüğü için miraslık oldu ve ablamlar da haklarını almak istiyorlar. İçerde engelli bir çocuk var. Bu engelli çocukla nereye gidelim? Biz kötü yola mı başvuralım? Babam bana zamanında bu evi alırken sizden kira bedeli istemiyorum demişti. Mahkemede bana ablanlar imza attılar sende at dediler bende attım. Avukatları vardı, bizim avukat tutacak durumumuz yoktu ve satılsın diye imzayı atmış bulundu” açıklamalarında bulundu.

“BÜYÜK ABLA EV SATILACAK DEDİ BAŞKADA BİR ŞEY DEMEDİ”

Necati Ekici, “Bu ev benim hanımın üzerine alındı. Ben o zaman yoktum, hastanedeydim. Kayınpederim geldi benim yanıma, ‘Bu ev artık sizin’ dedi. Çocuğunla, çoluğunla bu evde oturacaksın dedi. Ben öbür ablalar ne olacak diye sordum, bana öbür ablalara da evin karşılığını verdim dedi. İki ablaya da toplamda bu eve girmesinler diye 7 bin TL verdi. Kayınpederim ben ölünce tapuyu kayınvalideden alırsınız dedi ve vefat etti. Sonrasında kayınvalidede öldü. Biz tapu olmadan bu evde oturduk. Ben bütün bu olaylar olurken İzmir’de hastanedeydim. Daha önce böyle bir sorun yaşamamıştık ama eşim şimdi ablalarıyla mahkemelik oldu. Büyük abla ev satılacak dedi başkada bir şey demedi” cümlelerini kurdu.

“ELLERİNDE EVRAK OLMADIKLARI İÇİN MAĞDURLAR”

Komşulardan Adem Kısa, “Ortada ciddi bir şekilde mağduriyet vardır. Babalarının kendileri için aldıkları ev şimdi satılmak üzere. Ablalara gereken pay verilmesine rağmen ev şimdi satılığa çıkacak. Bu aile engelli bir çocukla dışarıda ne yapacak. Ellerinde evrak olmadıkları için kardeşler miras almak adına evi satmak istiyorlar” dedi.

“ABLALARI KENDİLERİNE VERİLEN PARAYI İNKAR EDİYORLAR”

Ailenin yakını Münevver Baykut, “Babaları buraya evi vermek için geldi. Baba rahatsızlanınca bu engelli kız için evi size aldım diyor. Ablaların evin değeri kadar para veriliyor. Ablalar şimdi biz ev için para almadık diyerek inkar ediyorlar. Evden çıkın diyorlar. Ortada ciddi şekilde bir mağduriyet var” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech