Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Osnabrück’lü Öğrencilerin İlk Orucu

Çanakkale Belediyesi, iftarda Osnabrück’ten  gelen ve Atam Kreş’te staj  yapan stajyer öğrenciler ile bir araya geldi. İlk kez oruç tutan öğrenciler, deneyimlerini anlattı.

Çanakkale Belediyesi, Osnabrück’ten Atam Kreş’te staj görmek için gelen 6 öğrenci ve kreş çalışanlarına iftar yemeği verdi. Büyük Truva Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, Osnabrückl’ten gelen öğrenciler, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, kreş çalışanları katıldı.

Bir gün oruç tutan stajyer öğrenciler ezan okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı.

İftar yemeğinden sonra konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Atam Kreşte staj gören ve  Osnabrück’ten gelen öğrencilerin, o manevi duyguyu yaşamak için bir gün oruç tuttuklarını belirterek; “Bu akşam misafirlerimiz var. Altı arkadaşımız kreşimizde staj yapmak için Çanakkale’ye geldiler. Ramazan dolayısıyla oruç tuttular. Zaten arkadaşlarımızdan ikisi Müslüman. Burada kreşimizde öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimizle ayın 24’üne kadar stajlarını yapacaklar.” dedi.

“SABAH 5‘TE KAHVALTI YAPMAK ÇOK GARİPTİ”
Oruç tutan Stajyer öğrencilerden Elsa Joppich düşüncelerini dile getirirken, hayatında hiç gece kalkıp kahvaltı yapmadığını, son 5-10 dakikanın zor geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu: “İlk defa oruç tuttuk. Garip olan ilk defa sabah 5’te kalkıp kahvaltı yapmak. Gün içerisinde zorlandığımız şey su içmemek oldu. Bir süre sonra açlık hissine alıştık. Son 5 dakika gerçekten hepimiz için çok zordu.”
İftarın ardından Fas asıllı bir öğrenci yemek duası yaptıktan sonra karşılıklı sohbet ile program sona erdi.

Yıldız Sağlam

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech