Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Annelerimiz başımızın tacı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kurumların internet siteleri üzerinden Anneler Günü mesajı yayımladı.

 

Vali Orhan Tavlı, Anneler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir özveri gösteren, toplumun temel yapıtaşı olan aileyi bir arada tutan, kıymetli Annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyoruz.

Gösterdikleri karşılıksız sevgi, güven, fedakârlıkla, Dünyadaki en yüce varlıklarımız olan Annelerimizin sağlıklı, mutlu, başarılı bireylerin yetiştirilmesindeki katkıları çok büyüktür. Merhamet, sabır, sevgi, saygı ve fedakârlık gibi yüce duyguların karşılığı olan Annelerimiz, şefkat dolu yürekleriyle sağlıklı, huzurlu  bir toplum yaşantısının tesis edilmesinde de önemli rol oynamaktadırlar.

Annelerimizi baş tacı yaptığımız sürece, gönüllerini hoş tuttuğumuz ve onlara layık olduğumuz müddetçe iyi bir insan, iyi bir toplum, iyi bir devlet olduğumuzu gösteririz.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin varlığı, vatanımızın birliği ve bütünlüğünü korumak uğruna evlatlarını şehit veren Annelerimiz başta olmak üzere bütün Annelerin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, ellerinden öpüyorum.”

“BARIŞÇIL BİR DÜNYA YARATMAK ANNELERE BORCUMUZDUR”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise annelere verdiği değeri şu şekilde ifade etti:

“Nazım Hikmet’in Saman Sarısı şiirinde dediği gibi;

‘iki şey var ancak ölümle unutulur

anamızın yüzüyle şehrimizin yüzü’

Anne ile, annelik ile ilgili duyguları, düşünceleri ifade edebilecek yeterlilikte sözleri bulabilmek, bir araya getirebilmek, annenin bir insanın yaşamında ki yerini, değerini, biricikliğini ifade edebilmek kolay iş değildir.

Bitmez, tükenmez, her gün çoğalan sevgiyle, sabırla, özveriyle annelerimiz şüphesiz ki kavuşmayı büyük bir umut içinde beklediğimiz güzel günlerin ve aydınlık geleceğin mimarlarıdır.

Annelere verilebilecek en büyük armağan; çocuklarıyla beraber özgürce, güven ve mutluluk içinde yaşayabilecekleri, eğitim ve iş olanaklarının adaletli bir düzende yaşandığı, şiddetin, tacizin, istismarın olmadığı bir hayattır.

Bu nedenle; her türlü kötülüğü yok edip, yerine iyiliklerle örülmüş, çağdaş, ilerici, modern, barışçıl bir dünya yaratmak annelere borcumuzdur. Ancak bu şekilde emekleri ve özverileriyle yaşamımıza anlam katan toplumsal barış, demokrasi ve uygarlığımızın gelişmesine önemli katkıları bulunan annelerimizden aldığımız sevgi ve emeğin karşılığını ödeyebilir, onlara olan derin şükranımızı gösterebiliriz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle sonsuz sevginin, sabrın ve şefkatin sembolü annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, tüm anneleri ve anne adaylarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech