Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Adayım” dedi AK Parti grubuna yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi İl

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Biga Üyesi Rıdvan İpek, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) seçimleri öncesi ilçe başkanlığında, KHGB encümen üyeliğine adaylığını açıkladı.

Biga CHP ilçe binasında örgüt üyeleri ile birlikte Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimleri öncesi encümen üyesi adaylığını açıklayan İl Genel Meclisi Biga Üyesi Rıdvan İpek, İl Genel Meclisi’nde Ak Parti’li üyelerin tutumlarını da eleştirdi.

“Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin seçiminin önümüzdeki günlerde yapılacak olan, Biga KHGB Encümenliğine adayım.” diyerek destek olanlara teşekkür eden İpek adaylık açıklamasında, mecliste borçlanmak isteyen AK Parti Grubunun önerisine neden itiraz ettiklerine de geniş yer ayırdı.

“Biga İl Genel Meclisi Üyesi olarak, gezdiğim köylerimizin sorunlarını birebir görerek notlarımız arasına aldım. Köylerimizde özellikle yol sorunu olduğunu gördük. En acısı ise köylerimizin spesifik birçok sorunu, yıllardır çözülmeyi bekliyor. Bugüne kadar iktidarda olan anlayışın, tehditlerle, baskılarla, boş vaatlerle köylümüzü, muhtarlarımızı oyalamaktan başka bir şey yapmadığını köy ziyaretlerimizde gördük ve dinledik.”

“İDARE ETME DÖNEMİNİ SONA ERDİRECEĞİM”

“Siyasette idare etme dönemini sona erdireceğim. Muhtarlarımıza ve köylerimize hizmet götürmek noktasında, onların hizmetinde olacağıma söz veriyorum. Ben insanı ve insanımıza hizmeti odak noktama alacağım ve bu anlayışla hareket edeceğim. Bu konuda oy veren ya da vermeyen muhtarlarımıza, siyasi görüşlerine bakmadan hizmet etme gayesinde olacağım.

AKP’li arkadaşlarımız köylerimizde gezerek dolaşarak, ‘biz size taş alacaktık yol yapacaktık bunlar Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri tarafından engellendi’ söylemlerini duyuyoruz. Aslı astarı olmayan söylemler ile muhtarlarımızın kafalarını çelmeye çalışanlar, gerçekleri saklamaktadır. Gerçek olan; 43,5 milyon liralık borçlanma, yeni bir bütçe anlamına geliyor. Meclisin asli görevi olan bütçe yapma yetkisini böyle borçlanmalarla başka kanallara veya bir gruba devredilmesini doğru bulmuyoruz. Borçlanmanın ucu açık. Yer altı yer üstü hizmetleri diye başladı sonra da karar tahsisi yapıldı. 43,5 milyonun 6,5 milyonu gideceği yer belli. Projesi var ancak 37 milyonun nerede kullanacağı kalem belli değil bizim itirazımız buna… Ancak idare, şu köylere şu yatırımları yapacağız falan köye falanca yatırımı yapacağız diye teklif getirirse biz gelen projelerde tüm köylerimize hizmet gitmesi için her türlü destek veren anlayışa sahibiz. Böyle ucu açık, ne olduğu belli olmayan seçime malzeme olabilecek bir borçlanmayı kabul etmemizin doğru olmadığını düşünüyorum.

Özel idarenin 48 adet lojmanı 2 adet moteli satışa çıkarıldı, neden buradan gelen paralar köylerimize kullanılmadı, elde edilecek parayı da akılları sıra seçimlerde kullanacaklar.”

“KENDİ BECERİKSİZLİKLERİNİ CHP’YE FATURA EDİYORLAR”

Hani diyorlar ya, ‘Engellediler…” Engelleme falan yok, neden mi? Dava açılmasına rağmen sanki hiç dava açılmamış gibi tüm borçlanma ile ilgili talep evrakları iller bankasına gönderdiler ancak iller bankasının içi, bu yöneten iktidar tarafından boşalttığından işlemler gecikti. Bunun sorumlusu olarak da Cumhuriyet Halk Partisini gösteriyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Kendi beceriksizliklerini Cumhuriyet Halk Partisine fatura etmek istiyorlar. Kısaca bizim borçlanma deyince tek koşulumuz, hangi köye hangi hizmet yapılacak. Bunu açıkça açıklasınlar.”

“ÇIKARIN İSTEKLERİ, SUNUN MECLİSE”

“Hizmet bekleyen köylerimizin talepleri bellidir. Çıkarın istekleri, sunun meclise… 43,5 Milyon değil, bütçenin tamamını, 90 milyon borçlanalım. Yeter ki köy ayrımı yapmadan tüm köylerimize hizmet gitsin.  ADALET olsun, ucu açık olmasın. Bigalı muhtarlarımız bir işini halledebilmek için defalarca meclise geliyor, gidiyor. İl ve İlçe başkanlıklarını söylemiyorum bile.  Böyle mi olması gerekir.  Gel, git.  Gel, git. Muhtarlarımızı oyalamayın, yapabileceğiniz bir şey varsa söz verin ve yapın. Verdiğiniz sözlerden dolayı da muhtarlarımız kendi bulundukları köylerde sizlere güvenip köylülerine söz vermesinler kendi köyünde küçük düşmesinler.”

“BU DÖNEM DE BİGA KHGB ADAYIYIM”

“Buradan Bigalı Muhtarlarıma seslenmek istiyorum. 2014 seçimlerinde çok çalışarak Biga’dan iki tane İl Genel Meclis Üyesi çıkardık. CHP’den ilk defa bir arkadaşınız, kardeşiniz daimi encümen seçildi, denetleme kurulu başkanı plan bütçe ve imar komisyonlarına seçilerek görevini en iyi şekilde sorunsuz bir şekilde yerine getirdi. Bu görevler hepsi sizlerin desteği ile oldu. Sizlere minnettarım. Bu dönemde Biga KHGB Encümeni adayıyım. Bu defa muhtarlarımızın da özveride bulunup bir oyu da bana vereceklerine yürekten inanıyorum. Seçimin sonucunda ne olursa olsun hiç kimseye dargınlığım ve ayrımcılığım asla olmayacaktır.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech