Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Domates düştü!

Cuma Pazarı’nda bu hafta

Cuma Pazarı’nda bu hafta domatesin kilo fiyatı 2 TL’yi gördü. Vatandaş, uzun zamandır domatesin fiyatının düşmesini beklediklerini belirtirken, yazın yaklaşmasıyla nihayet rakamların ucuzladığını söyledi. “Pazar esnafı ise marketleri bırakın sebzenin hası pazardadır. Pazar esnafına destek verin” çağrısı yaptı.

Çanakkale’nin tüm Türkiye’de medarı iftiharı olan domatesin kilo fiyatı uzun zamandır 5 TL-3 TL arasında sıkışmıştı. Pazara giden vatandaşlar domatesin yerinde bu kadar pahalı olmasına anlam veremiyordu. Bu fiyatlar esnafa sorulduğunda alınan cevaplar hep aracılar oldu. Domates ve sebze gibi ürünlerin Bursa Hal’den geldiğini söyleyen esnaflar bile görülmüştü.

Dün Cuma Pazarı’nda görülen manzarada Domatesin etiket fiyatı 2 TL oldu. Domatesin havalar ısındıkça fiyatının düşeceğini belirten Pazar esnafı bir ricada bulundu. Esnaflar marketlerin bu kadar taze domates satmadıklarını ve Pazar esnafının artık eskisinden daha çok destek görmesi gerektiğini belirttiler. Tarımsal üretimin giderek daha da zorlaştığı içinde bulunduğumuz bu günlerde Pazar esnafı ellerinden geldiğince fiyatları aşağıda tutmaya çalıştıklarını vurguladılar. Esnaf ayrıca çeri domatesinde kilosunun 5 TL’den 3,50 TL’ye düştüğünü belirtti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech