Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçimden bir sonraki basamak geçim

Türkiye 24 Haziran seçimlerine

Türkiye 24 Haziran seçimlerine kilitlendi. İyi Parti, Saadet Partisi ve Vatan (İşçi) Partisi Genel Başkanları için imza toplama işi kampanya havasında geçiyor. AK Parti ve MHP’ye gönül verenlerin dışındaki seçmen, sırayla parti liderleri için imza verip kampanyanın, sürecin daha renkli geçmesini istiyor.

Pazar gecesine (mesai bitimine) kadar adaylardan yalnızca Doğu Perinçek’in yeterli imzaya ulaşamadığı belirtildi. Kampanyanın son gününe kadar yeterli imzaların toplanmasına kesin gözü ile bakılıyor. Genel siyaset havası bu anlamda şekillenirken, Çanakkale özelinde daha makro düzeyde gelişmeler yaşanmaya başlandı. AK Parti’den çok sayıda isim, milletvekili olmak için başvuruda bulunurken, aday enflasyonu yaşanır oldu.

Adayların isimlerinin ve sıralamanın belirlenmesinin ardından partiler için siyaset daha farklı şekillenebilir. Partilerin milletvekili sıralamalarının ardından bu kez parti içi savaşlar başlayacak. Bu durumda ister istemez seçmene yansıyacak. Kim ne derse desin, Çanakkale AK Parti’de Ayhan Gider ismi aranacaktır. Bunu söylerken diğer adaylar lütfen yanlış anlamasın. Sokağın sesini duyurmak bizim görevimiz.

Partilere aday adayları milletvekilliği için başvuruda bulunurken, CHP’den aday olmak isteyen isimlerin cüzdanının biraz kabarık olması gerekiyor. Çünkü en yüksek aday başvuru parasını halkçı olduğunu ileri süren CHP talep ediyor. Ha bu arada bu partinin genel merkezi daha az para alıyor olsa gerek bazı isimler gidip Ankara’dan başvurularını yapıyor. Sanırım burada Sayın İl Başkanı İsmet Güneşhan ya da Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a kesilmek istemiyorlar. Milletvekili başvuruları bu miktarda ise Belediye Başvurularından ne isteyecekler Allah bilir. (Belediyelerin bütçesi var ya)

Siyasilerin derdi seçim olurken, vatandaşın derdi de malum geçim. Üniversite sınavları ertelendi. Özel okulların ücretleri ikiye katlandı. Çarşı-pazar Allah kayıra… Mübarek Ramazan ayı geldi. Dünya petrol fiyatları 70 doların üzerine çıktı. Dolar yükseldikçe, bizim cebimizdeki TL eriyor. Çocuğun okul parası, servis ücreti, elektrik, su, doğalgaz faturaları, dükkan kiraları, yükseldikçe yükseliyor. Siyaset yapmak isteyenler vaat üstüne vaat gerçekleştirirken, sokaktaki yurttaş, iğne deliğinden Mekke’yi görmeye çalışıyor. Hani bir görse hemen secde edecek.

Seçim gündemine dönecek olursak, AK Parti’de Ayhan Gider’in, milletvekili adayı olmaması bazı merkeze yakın isimler başta olmak üzere, milliyetçi oy tabanında beklentiyi aşağı çekti. Başta Üniversite gençliği olmak üzere, Çanakkale’nin eyaleti olarak bilinen Biga’da da yaratmış gözüküyor. CHP’de de Bülent Öz beklentisi karşılık bekliyor. Her iki siyasi partide de bu isimlerin olmaması, oyların doğal olarak İYİ Parti’ye yönlenmesine neden olacak.

Çanakkale’de görev yapmış olsun, yapan olsun, hiç fark etmeden siyasi partiler arasında “bizim oğlan” ya da “Abi” oyu bulunmaktadır. Bu oyların yüzdesi ortalama 15 ila 25 arasında değişir. Geçmiş seçimlerde Çanakkale seçmeninden bu oyu sırasıyla, Siyasetin efsane ismi Cumhur Ersümer, Sporseverlerin babası Hamdi Üçpınarlar, 2002 sonrası Bizim oğlan Mehmet Daniş, Müjdat Kuşku, İsmail Kaşdemir hemen ardından Kürşat Tuna almıştır. En son 7 Haziran seçimlerinde de Çanakkale’nin Efsane İl Genel Sekreteri Ayhan Gider almıştır.

Vallahi Vatandaşın gündemi ile sokaktaki yurttaşın gündemini üst üste getirdiğimiz gün sıkıntılar ortadan kalkacak. Ama tam tersi “Ben merkezli” siyaset yapıldığı sürece Çanakkale’de, İnce yollardan yürümek zorunda kalırsın.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech