Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Öğrencilerden bilime katkı

Turgutreis Ortaokulu dün bilimsel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çanakkale’de protokolün katılımlarıyla açılışı yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı büyük beğeni topladı. Öğrencilerin yapmış oldukları bilimsel üretimler tek tek incelendi. Öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Öğrenciler tarafından düzenlenen bilim fuarının açılışı, Vali Orhan Tavlı tarafından gerçekleşti. Bilimsel Fuarın yanı sıra okulun koridorları Troia 2018 Yılı kapsamında Troia’ya ait figürlerle donatıldı. Okulun bir katı Troia 2018 Yılı ile donatılırken bir katı da Çanakkale kara savaşlarına ait motiflerle bezendi.

Kent protokolünden düzenlenen etkinliğe Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Vali Yardımcısı Ali Candan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan katıldı.

Vali Orhan Tavlı Bilim Fuarı’nı gezdi. Örencilerin üretmiş oldukları projeler hakkında bilgiler aldı. Daha sonrasında protokol üyeleri katları gezerek, duvar motiflerini incelediler.

“MİLLİ ŞUUR BİLİNCİNDE ÖĞRENCİLER GÖRMEK İSTİYORUZ”

Turgutreis Ortaokulu Müdürü Şule Yıldızoğlu, “Milli şuur içerisinde, tarih bilinci olan öğrencileri okullarımızda görmek istiyoruz. Bu farkındalığı yaratmak ve öğrencilerimizin böyle bir kültürel değer içerisinde yoğrulduğunu görmek istiyoruz. Bize destek veren İl Özel İdare’ye, Meclis Başkanımız Ahmet Bey’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech