Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

60+ yaş için Tazelenme Üniversitesi

Çanakkale Kent Konseyi 60+

Çanakkale Kent Konseyi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesi Çalışma Grubu Akdeniz Üniversitesi 60+Yaş Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Temsilcilerini ağırladı.

Türkiye’de ilk uygulama olarak ortaya çıkan “Tazelenme Üniversitesi” hakkında araştırma yapan Çanakkaleli vatandaşlar yaşlılık oranı artan Çanakkale’ye böyle bir üniversitenin kurulabilmesi için  Kent Konseyi bünyesinde çalışma grubu kurarak çalışmalarına başladılar.

Çalışma Grubunun davetlisi olarak Çanakkale’ye gelen Tazelenme Üniversitesi Öğrenci Temsilcileri A.Çiçek Solon Şensoy, Naci Kalender ve Ali Akbaş öğrenci olarak yaşadıkları deneyimleri çalışma grubuyla paylaştı. Tazelenme Üniversitesinin yaşamlarında nasıl önemli değişiklikleri sağladığını, üniversitenin üç yüz öğrencisi arasında nasıl bir birlik ve dayanışmanın oluştuğunu anlattılar.

İki yıldır öğretime devam eden Akdeniz Üniversitesi 60+ Yaş Tazelenme Üniversitesinin; tümüyle gönüllük esasıyla çalıştığını, bu özelliğiyle dünyada bir ilk olduğunu, İzmir, Muğla ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesinde kampüsleri bulunduğunu dile getirdiler.

Toplantıya görüntülü görüşme yöntemiyle katılan Prof. İsmail Tufan da üniversitenin kuruluş koşulları hakkında bilgi vererek bu üniversitenin bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaşama geçtiğini ve YÖK’e bölüm olarak yaşama geçmesi için başvuruda bulunulduğu bilgisini paylaştı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech