Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kantin Muamması

Depreme dayanıksız olduğu için

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu, geçici olarak Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu’nun binasında eğitim ve öğretim veriyor. İki okulun bir arada faaliyetine devam ediyor olması kantin sorununu da beraberinde getirdi. Tek okula ait olacak şekilde inşa edilen binanın ikiye bölünmesiyle kantin, Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu tarafında kalınca iddiaya göre; misafir ilkokul öğrencileri mağdur oldu.
Geçtiğimiz aylarda, depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle yıkılan okullar arasında yer alan Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu, Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu binasında eğitim ve öğretimine devam etmeye başlamıştı. İki okul aynı binayı, yeni bina yapılana kadar bir süre daha kullanmaya devam edecek.
İki okul bu süreç içinde bir tarafın ilkokul bir tarafın ortaokul olması sebeplerini de içinde bulundurarak ikiye ayrıldı. İki okula ait tek bina, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından içeriden ve dışarıdan bölündü. Aynı binayı kullanan iki okulun geçici süreliğine ayrı ayrı eğitim hizmeti vermesi sağlanıyor.
Okullarda eğitim ve öğretim devam ederken veli ve öğrencilerden kantinle ilgili bir şikayet alındığı iddia edildi. İddialara göre; Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu’nun kantini, Çanakkale Ticaret Borsası İlköğretim Okulu öğrencilerine hizmet veremiyor. Okulun taşınmasıyla ortaya çıkan kantin eksiği ise ikinci bir kantin ile giderilmek istendi. Ancak bina planı gereği düşünce gerçeğe dökülemedi. İddia edilene göre; kantin işletmecisinden ayrıca kira talebinde bulunuldu. Kira ödeme işleminin gerçekleşmemesi, ikinci bir kantinin yasal olmaması gibi durumların ardından Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu’ndaki kantin, Ticaret Borsası İlkokulu tarafından kullanılamamaya başlandı

MİSAFİR ÖĞRENCİLER MAĞDURİYET YAŞAMIYOR

Misafir öğrencilerin yemek konusunda herhangi bir mağduriyet yaşamadığı öğrenilirken, geçici süreliğine başka binaya yerleşen okullara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yemek gönderildiği öğrenildi. Ticaret Borsası İlkokulu’nun her katında bulunan çeşmeler ise çocukların içme suyu ihtiyacını da karşılıyor.

VELİLER FARKLI DÜŞÜNÜYOR
Veliler ise konuyla ilgili iki farklı düşünceye sahip durumda… Bir taraftan çocukların kantin eksiğinin olduğu, özel çocukların su ihtiyacı için kantinin arandığı iddia edilirken diğer bir görüşe göre de iki okulun öğrencilerinin bir arada olduğu bir ortamda ilkokul öğrencilerinin ezilme ihtimali velilerde endişe yaratıyor.
Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech