Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

Yavru Tema Pazarı Fethetti

Vali Fahrettin İlkokulu 3. sınıf öğretmeni Kamil Uysal, Yavru Tema grubunu oluşturduğu öğrencileri ile pazarı gezerek birçok bilgiyi yerinde ve yaşayarak öğrenmelerini sağladı. Öğrenciler aynı zamanda zabıtalara sorular sorarak görevleri hakkında bilgi aldı.

Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu Yavru Tema’lı 23 öğrenci, öğretmenlerinin önderliğinde pazara geldi. Sınıf öğretmenleri Kamil Uysal tarafından planlanan öğretici etkinliğe, TEMA İl Temsilcisi Ali Dereli de katıldı.
Öğrenciler yerinde ders içeren bu etkinlikte, pazar esnafının yanına dağıtıldı. Esnafla bir arada satış yapıp yardım eden çocuklar, hem iletişim hem de satış işlemleri ve ölçü gibi konularda pratik yaptılar.
Kendi elleriyle hazırladıkları notlarla, alışveriş için pazarı özendiren Yavru Tema grubu, esnaftan da takdir topladı. Satışların yanı sıra pazar yerinde bulunan Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrenciler, memurlara görevlerini sordu. Bilgilendiren buluşmanın ardından etkinlik sona erdi.
3. Sınıf Öğretmeni Kamil Uysal velilerin de bu etkinlikleri destekleyip pozitif yönde eleştirdiklerini ifade ederek; “TEMA Vakfı’na bağlı olan sınıfımızla önce pazarda satış yapıp sonra Zabıta Müdürlüğü’ne gideceğiz. Çocuklar bu etkinlikte satış yapıyor. Farklı etkinliklerimiz de var. Çocuklar, hazırladıkları kağıtlarla ‘Alışverişimi pazardan yapıyorum’ diyor. Tartıyı öğreniyor. Velilerden aldığımız tepkiler de genellikle olumlu, destek veriyorlar. Ayrıca birebir zabıtalarla görüşen öğrenciler, merak ettiklerini sorma fırsatı yakalıyor.” dedi.

Yıldız Sağlam

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech