Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitelerdeki gerginliğe dikkat çektiler

Geçtiğimiz gün Eskişehir Osmangazi

Geçtiğimiz gün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde bir Araştırma görevlisi tarafından yapılan katliam, Eğitim İş tarafından kınandı. Çanakkale Şubesi yaptığı açıklama, Ne yazık ki bilim yuvası olması gereken üniversitelerimizde de son zamanlarda gerginlik ve provokasyon ortamları yaratılmaktadır.” ifadeleriyle tehlikeye dikkat çekti.

“Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki saldırıyı kınıyoruz” diyerek açıklamasına başlayan Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu, şu ifadelerle devam etti:

“Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, FETÖ’den soruşturma geçiren bir Araştırma görevlisinin, dekanın odasına girerek gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu Dekan Yardımcısı, Fakülte Sekreteri ve iki Araştırma görevlisi yaşamını yitirmiştir.

Ülkemizde şiddet eylemleri son yıllarda giderek artmaktadır. Yaşanan bu tür üzücü olaylar, siyasi iktidar tarafından ısrarla sürdürülen ayrımcı, ötekileştirici ve şiddeti körükleyen söylemlerden bağımsız değildir. Ne yazık ki bilim yuvası olması gereken üniversitelerimizde de son zamanlarda gerginlik ve provokasyon ortamları yaratılmaktadır.

Siyasi iktidarın uzun yıllar üniversiteleri cemaat yapılanmasıyla el ele vererek yandaş haline getirmek için büyük uğraş verdiği bir gerçektir. Üniversitelerin özerkliğini yok etmeye yönelen faşizan baskılara direnen onurlu bilim adamları, yandaş medya ve polis devleti metotlarıyla itibarsızlaştırılmış, bu kirli tezgah sürecinde AKP’ye boyun eğmeyen, ülkenin yüz akı niteliğindeki bilim adamları yargılanmış ya da üniversitelerden tasfiye edilmiştir. Bugün gelinen noktada, siyasi hesaplar peşinde olanların üniversitelerde olması gereken demokratik ve özgürlükçü yapıya nasıl zarar verdiği ortadadır.

Eğitim-İş olarak, silahlı bir kişinin üniversiteye nasıl girdiğinin araştırılmasını ve sorumlularının ortaya çıkarılmasını istiyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech