Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bitmeyen Pilav Senfonisi

Belediye Meclisi nisan ayı

Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın basında yer alan sözlerini yeniden dile getirerek sorular yöneltti. Uzun süredir gündemi meşgul eden pilav ve HDP konuları yeniden iki siyasiyi tartışmaya sürükledi.

“YARIN OLSA YİNE AFİŞİ ASAR PİLAVI DAĞITIRIZ”
“’Bomba Patlattılar’ ifadesini kim için kullanıyorsunuz?” diyen Ömercioğlu’nun konuşmasında; “Sayın Başkan, geçtiğimiz gün CHP Kadın Kolları ile bir programda bir araya gelmiş ve burada bazı ifadeler kullanmıştır. Ben bu ifadeleri dikkatle okudum ama acaba yanlış mı anladım diyerek konuyu buraya taşıdım. Sayın Başkan, HDP barajı geçtiği için neden pilav dağıttığını bir kez daha izah ederken şöyle bir ifade kullanmış. ‘Son seçimlerde parti olarak girmeye karar verilince barajı geçemeyecekleri için çok sevinildi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da CHP, MHP yok tüm milletvekillerini alırız dediler. AK Parti ve HDP vardı. Tüm seçimlerde hır çıkardılar. En son Diyarbakır’da bomba patlattılar. Kaos ve korku yaratmak için. HDP sonuç olarak barajı geçti. AK Parti azınlığa düştü. Bu Türkiye, Türk toplumu açısından demokrasiye inanma göstergesidir.’ Buradaki ‘bomba patlattılar’ ifadesini kim için kullanmıştır? Açık bir şekilde ifade etmesini talep ediyorum. Demokrasinin kentiyiz diyen Çanakkale belediyesinin zabıtası oradaki bir afişten rahatsız oldu ve müdahale etti. Sayın Başkan bu konuyu geçtiğimiz gün katıldığı bir programda şu sözlerle değerlendirmiş; ‘Beni iğneleyen bir pankart asılıyor. Önce bunu zabıta görmüş, sonra indirin denilmiş. Hem hayır yapıyorsun hem siyaset yapıyorsun.’ Öncelikli olarak belirtmek isteriz ki bunu adı siyasetse evet biz bu siyaseti yapacağız! Neden rahatsız olunuyor? Tekrar ediyoruz, ‘Bu Şehirde Pilav, Terörün Destekçisi Barajı Geçtiği İçin Değil, Mehmetçiğimiz Destan Yazdığı İçin Dağıtılır!’ yarın olsa yine aynısını yapar yine aynı afişi asar pilavımızı dağıtırız. Peki siz yarın HDP barajı geçse yine pilav dağıtır mısınız?”

“YAPMAYIN BU SİZE BİR ŞEY KAZANDIRMIYOR”
Ömercioğlu’na yanıt veren Gökhan, şöyle konuştu: “Devletin herhangi bir birimini suçlamıyorum ama şunu söylüyorum; o dönemleri hatırlayın, 2015 seçimlerini. Çözüm süreci yaptınız ya, ani PKK’lı teröristleri görmezden geldiniz ya, hani hendekler kazılırken oralı bile olmadınız ya, hani Habur’da mahkemeleri onların emrine koydunuz ya, Abdullah Öcalan adisinin metnini Diyarbakır Meydanı’nda okudunuz ya. Ondan sonra telaşa düştünüz. Yani ne güzel gidiyordu iş. Arkadaşlar bağımsız seçilip mecliste bulunmuyorlardı. 2010’da foyası meydana çıktığı için pilav dağıttık. Bunu HDP yaptı ayrı konu. Yine geçen seneki referandumda söz verdiniz yine yapmıyorsunuz. İnsanları kandırmaya devam ediyorsunuz. Orada ben devlet yaptı demedim ama Diyarbakır Meydanı’nda bu barış sürecini bozmak isteyen… Biz de bu barış sürecinde yandaşız, sizlerle beraberiz. Sonra birden aman barajı geçmesinler diye uğraşıldı. Onların geçmesi beni ilgilendirmez, benim alakam yok. Ama orada bir demokrasi ayıbının ortaya çıkması var. Emellerinizin gerçekleşmemesi durumunda ben siyasi tavrımı ortaya koydum.
Çanakkale ilk defa birinci parti olduğu için dağıttık. Kurulan tuzaklar ve art niyetli davranışlara rağmen Türk toplumu beni anladı. Başka partiler de geçseydi aynı şey olacaktı. İlk defa bunları söylemiyorum. Bakın ben size bir şey söyleyeyim HDP pilav muhabbetini bırakın bu size bir şey kazandırmıyor. Haziran’da seçim ve bu olay oldu sonraki seçimlerde açık ara alındı. Çanakkale beni anladı ama siz anlamamaya uğraşıyorsunuz. Sizin iyi niyetli olmadığınız ortaya çıktı. HDP’li milletvekilleriyle İmralı’ya inen fotoğraf veren ben değilim.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech