Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldız’ı Parladı

Bir hafta önce temayül

Bir hafta önce temayül yoklaması yapılan Çanakkale AK Parti teşkilatının merakla beklenen yeni il başkanının kim olduğu belli oldu. 8 Mart’ta istifa eden Yeşim Karadağ’dan boşalan göreve, Merkez İlçe Başkanı Avukat Gültekin Yıldız atandı.

İl Başkanlığı görevi için Ankara’ya mülakata çağırılan İl Başkan Vekili Ergin Sezen, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, Kepez Belde Başkanı Alper Altınok ile Milletvekili Adayı ve ENSAR Vakfı Başkanı Sebahattin Güner dört isimle de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bire bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

21 Aralık’ta yeniden İl Başkanı seçilen ve 8 Mart’ta istifa eden Yeşim Karadağ’dan boşalan görevi, bir süredir Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Ergin Sezen vekaleten yürütmekteydi. Bir hafta önce yapılan temayülün ardından Sezen’in asaleten atanması veya öne çıkan isimler arasından AK Parti’nin kurmaylarından Sebahattin Güner’in başkan olarak atanması tahmin edilirken, Merkez İlçe’ye yeni seçilen Av. Gültekin Yıldız’ın İl Başkanı olarak atanması dikkat çekti.

BAŞKAN YILDIZ’A TEBRİK YAĞDI

Sabahattin Güner’in milletvekili adaylığını düşünmesi nedeniyle, Alper Altınok’un Kepez Belde Başkanı olarak kalması gerektiği, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ergin Sezen’in ise yeni yönetim kurulunda değerlendirilmesine karar verildiği öğrenildi.

Başkan Gültekin Yıldız’a yeni görevi, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş tarafından tebliğ edildi. Çanakkale Milletvekilleri Av. Bülent Turan ve Ayhan Gider’in de görüşmelere katılarak destek verdiği görüldü.

Göreve atandığı öğrenilen Av. Gültekin Yıldız’a partililerinden de tebrik yağdı. Yıldız’ı tebrik eden ilk isimlerden biri de Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider oldu. Vekil Gider, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Gültekin Yıldız kardeşimiz AK Parti İl Başkanımız oldu. Birikim ve heyecanının Çanakkale’mize ve partimize çok şey katacağına eminim. Hayırlı olsun.” dedi.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech