Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ve başkan belirlendi

Günlerdir üzerine isim toto

Günlerdir üzerine isim toto oynanan Çanakkale AK Parti’deki İl Başkanlığı ismi, dün gece Genel Merkez tarafından netleşti. Yeni İl Başkanı olarak Merkez İlçe Başkanlığında kendisini kanıtlayan Gültekin Yıldız oldu.

Bilindiği gibi seçilmesinin ardından iki aylık bir süreç geçmesine karşın Yeşim Karadağ, görevden alınmış ve bu makam boş kalmıştı. Başka AK Partililer olmak üzere siyasi kulislerde farklı birçok isim gündeme getirilmişti. Bu arada Genel Merkez’den de bir milletvekili görevle gelerek il binasında temayül yoklaması yapılmıştı. Temayülde Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız’ın ismi olmamasına karşın sürpriz bir kararla ataması gerçekleştirildi.

Gültekin Yıldız ismi telaffuz edilmeden önce, kulislerde Sebahattin Güner isminin atanmasına neredeyse kesin gözü ile bakılıyordu. Temayülün yapıldığı tarihlerde de Alper Altınok ismi ile Ergin Sezen ismi konuşuluyordu. Gültekin Yıldız ismi açıklandığında ise Çanakkale siyasetine ve AK Parti’ye gönül verenlere sürpriz atama olarak nitelenmesine neden oldu.

BİR BÜRO, ÜÇ SİYASETÇİ, İKİ BAŞKAN

Bu arada, Çanakkale Barosu açısından ve Tarla Sokak açısından önemli bir istatistik ortaya çıktı. Tarla Sokak’ta bulunan ve 2005 yılında üç ortakla kurulan “Kale Hukuk Bürosu” şimdiye kadar iki İl Başkanı ve bir il yönetim kurulu üyesi çıkarmış oldu. Av. Eşref Varol, Av. Hakan Evirgen ve Av.Gültekin Yıldız, ortaklığı ile kurulan büro ortaklarından Hakan Evirgen, CHP Merkez İlçe Başkanlığına ve ardından İl Başkanlığına geldi. Av.Gültekin Yıldız da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığından AK Parti İl Başkanlığına atanan isim oldu. Büronun kurucu fikir babası Av. Eşref Varol’un da İyi Parti İl yönetiminde görev yapıyor olması dikkat çekti.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech