Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de 3 harfliler göründü!

Çanakkale’de otomobil sayısındaki artış

Çanakkale’de otomobil sayısındaki artış ciddi boyutlara ulaşmaya başladı. TÜİK, Çanakkale’deki otomobil sayısını toplamda 223 bin 820 olarak açıkladı. Kentte araç plakaları üç haneli harflere ulaştı. Otopark sorunu had safhaya geldi. TÜİK istatistiklerine göre kentte otomobil sayısının da her ay yüzde 5 oranında artış gösterdiği görüldü. Vatandaş, sürekli olarak sorunların konuşulduğu siyasi arenadan artık kent için bir takım çözümler bekliyor.

“HALDE ÇIKAN YANGIN HERKESİ ETKİLEDİ”

Geçtiğimiz günlerde kentin tek ve sorunları olan halinde çıkan yangının etkilerini vatandaş, derinden hissetti. Esnafın yangında dükkanları yandı, vatandaşın da mevcut otoparkı bir tık daha azaldı. Sorun nasıl başladı önce ona bir bakalım. Halde geçtiğimiz günlerde saatler 03.00’ü gösterdiğinde yangın meydana geldi. Yangın neticesinde 6 dükkan kullanılamaz hale geldi. Dükkanların kullanılamaz hale geldiğini gören belediye olaya el atarak mağdur olan esnafa Carrefour AVM’yi çözüm olarak sundu. Ve AVM geçici bir süreliğine hal olarak kullanılmaya başladı. Bu noktadan sonra hal olarak kullanılan AVM’nin mevcut otoparkından araçlar boşaltıldı. AVM’ye hususi araç giriş çıkışı yasaklandı. Esnaf geçici süreliğine çözüme kavuşurken vatandaş otoparkından oldu.

“EKONOMİK SIKINTILAR VARKEN BU KADAR ARAÇ NASIL ALINABİLİYOR?”

Otopark sıkıntısı, sıkıntı olmaktan çıktı sorun haline geldi. Hal böyleyken TÜİK konu ile ilgili bir istatistik yayınladı. Çanakkale’de motorlu taşıt sayısı 223 bin 820 olarak tespit edildi. İstatistiklere göre kentte her ay yüzde 5 oranında araç artışı meydana geliyor. Vatandaşlar ekonomik zorluklar bu haldeyken, benzinin litre fiyatı 6 TL olmuşken bu kadar araç kime satılıyor sorusunu yöneltti.

“ÇANAKKALE’DE ARAÇ PLAKALARI 3 HARFLİ OLDU”

Kentte motorlu taşıtlara verilen araç plakalarında 3 harfler görüldü. Çanakkale’de iki harfli olan plakaların 3 harfe dönmesi vatandaşı kaygılandırdı. Araç sayısındaki ciddi artış göz önüne alındığında istatistiksel olarak Çanakkale’de son 3 ayda yüzde 10’luk bir araç artışı yaşandı. Mevcut park yerleri şu anda kent halkına yetmezken araç sayısı daha da artarsa arabalar nereye park edecek merak konusu oldu. Havaların ısınmasıyla ve yaz günlerinin de hızla yaklaşması neticesinde kente gelecek yabancı araçlarda göz önüne alındığında işin içinden çıkılamayacak.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech