Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sevgi, ilgi, çaba ile…

2 Nisan Dünya Otizm

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen farkındalık yürüyüş ve etkinliklerine okullar da katılım sağladı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, etkinlikte yaptığı konuşmasında otizmli bir çocuğun sözlerine yer vererek; “Zihnimi bir türlü toparlayamıyorum. Lütfen bana yardım edin. Ben anlaşılmaz biri değilim. Biraz sevgi, ilgi ve çabanız ile pek çok şeyi başarabilirim.” dedi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle; İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar iş birliğinde etkinlikler gerçekleştirildi. Farkındalık oluşturma amacıyla gerçekleşen etkinliğe Kepez Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Ali HAydar Önder Anadolu Lisesi, Özlem Kayalı İlkokulu, Cevatpaşa Ortaokulu, ÇOMÜ, Kepez Atatürk İlkokulu öğrencileri katıldı.

Golf Çay Bahçesi’nden başlayan farkındalık yürüyüşü mavi balonlar ve pankartlarla Kordon Morabbin Park’a kadar devam etti. Pankartlarda; “Otizm Benim Seçimim Değil Ama Farkında Olmak Senin Seçimin”, “Fark Et, Kabul Et, Bizimle Yürü”, “Otizm Eksiklik Değil Farklılıktır” cümleleri yer aldı.
Farkındalık etkinliğine katılım sağlayan okullar; korolarıyla, halk oyunları ve çeşitli dans gösterileri ile sahne aldı. Truva Atı’nın önünde; Merkez Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Eyüp Can Arslan’ın resimleri sergilendi.

Etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar katıldı.

Etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat; “Birleşmiş Milletler otizmin çok ehemmiyetli olduğunu ve bunun için farkındalık gününü kabul etmişler. Bunun için maviye bürünmemizin sebebi farkındalık oluşturmaktır. Aslında dünyada her 20 dakikada bir çocuk otizme yakalanıyor, farkında oluyor. Her 10 kişiden 8’i ise otizmin farkında değil.Türkiye’de 1 milyon 412 bini aşkın otizmli çocuk var. Bundan etkilenen 4 milyonun üzerinde aile ferdi var. Erken tanı çok önemli. Özel eğitimle %50 başarı sağlanıyor. Ergenlik çağına geldiğinde diğer çocuklardan neredeyse farkı kalmadığını görürüz.” dedi.

Fırat’ın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, konuşmasında otizmli bir çocuğun cümlelerine yer vererek; “Zihnim bomboş, düşüncelerim uçuşuyor, annem kim? Babam kim? Zihnimi bir türlü toparlayamıyorum. Lütfen bana yardım edin. Ben anlaşılmaz biri değilim. Biraz sevgi, ilgi ve çabanız ile pek çok şeyi başarabilirim. Düzenlenen bu etkinlik otizm ile ilgili farkındalığı oluşturmak için. Her 68 çocukta bir görülür. Tüm bireylere eğitim fırsatlarımızı sonuna kadar sunmak görevlerimiz arasındadır. Bu kardeşlerimizi fark edelim. Eğitim alındığında neler başarılabileceğini görmenizi istiyoruz.” dedi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech