Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Borsası da son toplantısını yaptı

Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi;

Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi; dönemin son Meclis Toplantısını 29 Mart Perşembe günü saat 15.30’da Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

1 Nisan 2018 Pazar günü Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri yapılacak olan ÇTB Meclisinin son toplantısına onur konuğu olarak Türkiye’deki yatırımları teşvik etmek ve tanıtmak amacıyla kurulan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem, Proje Direktörü Zahid Tuncel ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran katıldı.

Meclis Başkanı Abdullah Deniz Çanakkale’nin teşvik kapsamında hak etmediği bir yerde olduğunu ve bunu tüm Çanakkale olarak her platformda dile getirdiklerini ifade etti. Deniz ayrıca ülkemizin enerji sektöründeki açığın bilincinde olarak, mevcut termik santrallerde verimlilik çalışması yapılarak gerekirse kw’larının yükseltilmesi gerektiğini belirterek Termik santrallerin sıklıkla her yere yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Çanakkale Onsekizmart Üniversitesinin il olarak önemine değinen Başkan Deniz, üniversitemizin daha da geliştirilerek öğrenci sayısının arttırılmasının ilin gelişimine olan katkısına vurgu yaptı. Gelibolu ilçesinde yeni fakültenin açılmasının ilçenin gelişimine ivme katacağını kaydetti.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ise heyete Çanakkale tarımı ve tarıma dayalı sanayisi hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan Üzen 2022 yılında tamamlanması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsünün Çanakkale’yi heyecanlandırdığını belirtti. Köprü projesi, geçtiğimiz günlerde yenilenen havaalanı projesi ve Borsa olarak önemsediğimiz Ezine Gıda İhtisas OSB’si projesi ile ilgili teşekkürlerini iletti.

Yatırım olmadan zenginlik, istihdam, iş ve aş olmayacağını dile getiren Kaya ÜZEN, “Şirketlerimizin, KOBİ’lerimizin ayağına pranga olan birçok konuyu bu reformlarla çözüme kavuşturuldu. Sadece YOİKK platformunda değil, vergi indirimi, iflas erteleme, KDV, taşınır rehni, Ar-Ge ve patent gibi birçok alanda ardı ardına hayata geçen reformlar ile ilgili başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize Türk özel sektörü adına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın Başkan Yardımcısı Ahmet İhsan Erdem Çanakkale iş dünyasının temsilcileri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Borsa Meclisine teşekkürlerini iletti. Başbakanlığa bağlı olarak çalışan ajansın, uluslararası yatırımlar için kurulduğunu, ancak Türkiye’deki yatırım ortamını iyileştirme noktasında da önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Erdem, “Çanakkale’deki yatırım ortamını ve dinamizmi, sektörlerin birbirini besleyecek hammadde ve kalifiye insan gücünün varlığını büyük bir memnuniyetle müşahede ettiklerini ifade etti. Çanakkale iş dünyası ile yaptığımız bu toplantıda not aldığımız hususları en üst düzeydeki karar alıcılara arz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech