Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öksürüğünü kapa

Müftülük binasının hemen girişinde

Müftülük binasının hemen girişinde yer alan bir afiş, dün dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişte, “Öksürüğünü Kapa” ibaresi yer aldı. Vatandaşların hastalıklar konusunda daha bilinçli olmaları ve hastalıkların yayılmaması anlamında bilgilendirme yapıldı.

Müftülük binasın hemen girişinde yer alan afişte “Öksürüğünü Kapa” ibaresi dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanın afişin vurucu cümlesi “Öksürüğünü Kapa” oldu. Afişte hastalıkların daha az yayılması için bir bilgilendirme yapıldı. Sizi ve çevrenizdekileri hasta edebilecek mikropların yayılmasını engelleyin ibaresi yer aldı.

Öksürükle yayılacak hastalıklara dikkat çekildi. Mevsimsel geçişlerde kolay bir şekilde yayılan hastalıklara dikkat çekilmek istendi. Afişte yer alan ibareler şu şekilde oldu; Öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu bir kağıt mendille kapatın. Kullanılmış kağıt mendilleri çöp kutusuna atın. Kağıt mendiliniz yoksa ellerinizle değil, kolunuza öksürün veya hapşırın. Hasta olduysanız, gerektiğinde çevrenizdekileri korumak için yüz maskesi kullanın. Ellerinizi sık sık, en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkayın. Eğer su ve sabun yok ise alkol bazlı temizleyiciler kullanın.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech