Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kış mucizesi portakal baharda da bizimle

Kış günlerinin vazgeçilmez meyvelerinden

Kış günlerinin vazgeçilmez meyvelerinden olan portakal pazarda git gide etkisini kaybetmeye başladı. Tropikal meyvelerin gölgesinde kalan portakalın fiyatı aynı kaldı. Portakal halen daha 2.50 TL’den alıcı buluyor.

Kış günlerinin vazgeçilmez besin değerleri arasında yer alan portakal Cuma Pazarı’nda halen daha satılmaya devam ediyor. Pazarda ağırlık bu günlerde tropikal meyvelere kaydı. Kivi, muz, ananas, avokado gibi meyveler yükselişe geçti. Buna rağmen kışın vazgeçilmezi portakal 2.50 TL’den müşteri bulmaya devam ediyor. Mevsimsel geçişlerden kaynaklanan hastalıklardan korunmak için vatandaşlar portakala ilgi gösterdiler. Fiyatının Nisana girecekken hala düşmemesi ile dikkat çekti.

PORTAKALIN NE GİBİ FAYDALARI VAR?

Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengin. Ve tüm bu içerdiklerinin vücudumuza çeşitli yararları var. Portakal, kanseri önlemeden, kanı temizlenmesinden karaciğeri çalıştırmaya, cildi güzelleştirmekten anormal doğumları önlemeye kadar pek çok şeye yarıyor. C vitamini bakımından zengin olan portakalın bir tanesi ile günlük folik asit gereksiniminin yüzde 10’u karşılanabiliyor. Portakal, bünyesinde lif ve potasyum da barındırıyor. C vitamini cilde esneklik veren kolajenin yapısına katılıyor ve de demir emilimine yardımcı oluyor. Portakal suyu, kabukları soyulmuş portakala göre daha az lif içerir.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech