Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sendikalar tek yumruk

TÜRK Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve

TÜRK Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sen Çanakkale şube başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ‘Öğretmen Performans Sistemi’ yönetmeliğine karşı olduklarını bir araya gelerek açıkladı. Davet edilen dördüncü sendika Eğitim Bir-Sen ise toplantıya katılmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ve yürürlüğe girmesi beklenen ‘Öğretmen Performans Sistemi’ yönetmeliğine karşı sendikalar tek yürek oldu. Toplantıya davet edilen dördüncü sendika Eğitim Bir-Sen ise katılmadı. Tepkilerini bir araya gelerek ortaya koyan sendikalar, konuyla ilgili istişare ederek bir eylem planı hazırlayacaklarını ardından da bir basın açıklaması yapılacağını belirtti.

“BU SİSTEMİ KABUL ETMEYECEĞİZ”
Eğitim-İş Başkanı Şube Ahmet Mantaş konuşmasında; “Türkiye’de örgütlü olan 4 sendika var. Öğretmen değerlendirme sistemi getiriliyor. Bu 4 sendika da bu olaya karşı. Biz Eğitim Bir Sen’i de bu toplantıya çağırdık. Onlar da karşı olduklarına dair bilgilendirmede bulunuyorlar. Öğretmen performans değerlendirme sistemine karşı bir mücadeleyi karşı acaba bir şey yapabilir miyiz diye bir araya geldik. Türkiye’de çeşitli illerde 4 sendikanın toplanın yaptığı açıklamalar var. Özellikle Eğitim İş, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen’in yaptığı açıklamalar büyük mücadele var. Çanakkale’de bir araya gelip ‘Neler yapabiliriz?’i konuşacağız. Biz bu sistemi kabul etmeyeceğiz.” dedi.

“HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ”
Eğitim-Sen Başkanı Filiz Savaş, birlikte olacaklarını vurgulayarak şöyle dedi: “Biz daha önce de bir araya geldik zaten. Amacımız, eğitim emekçilerinin ortak sosyal ve ekonomik haklarının mücadelesini vermek. Bu konuda birleşerek en iyi şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Çünkü emekçilerin amacı aynı; iyi bir iş yerinde çalışarak iyi haklara sahip olmak. Bu nedenle de bunu önemsiyoruz Eğitim Sen olarak. Bu toplantıdaki eylem planı performans değerlendirme için. Bunlar devam edecek. TEOG, nöbet sistemi bu konularda da hep birlikte olacağız.”

“SENDİKALAR BİRLİKTE MÜCADELE VERMELİ”
Türk Eğitim-Sen Resul Demirbaş, sistemin denendiğini ve olumsuz sonuçlar doğurduğunu ifade ederek; “Ekonomik haklar, sosyal ve özlük haklar konusunda bir baskı varsa biz 3 sendika her zaman birlikteyiz. Ancak Eğitim Bir Sen bizimle birlikte olmaktan kaçınıyor. Haklarla ilgili tüm sendikaların birlikte mücadele vermesi gerekiyor. Biz Türk Eğitim Sen olarak; angaryaya hayır diyoruz, öğle arası nöbet tutmuyoruz. Çünkü öğle arası öğretmenin iznidir. Performansı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bir öğretmeni, öğrenci ve veli değerlendirirse ne olduğunu daha önceki denemelerde gördük. Rezaleti herkes gördü. Öğrenciler sosyal medyada öğretmenleri tehdit ediyordu.” dedi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech