Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

Mektebim Çanakkale’de

Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Millet Mektebi’nden alan Mektebim, önceki gün Parion Otel’de saat 17.00’de lansman toplantısı yaptı. Çanakkale’ye kurulacak 65. Kampüsün tanıtımının yapıldığı toplantıya velilerin yoğun katılımı oldu. Mektebim kurucusu Ümit Kalko lansman toplantısında sık sık Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yaptı. Eğitim sisteminin artık değişmesi ve gelişmesi gerektiği belirtildi.

65. Kampüsünü Çanakkale’de açmaya hazırlanan Mektebim okulunun Salı günü saat 17.00’de lansman toplantısı gerçekleşti. Velilerin yoğun katılımında gerçekleşen lansman toplantısında Mektebim okullarının kurucusu Ümit Kalko, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk ve Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş katıldı. Mektebim ismini Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden aldı. Çanakkale Belediyesi’nin göstermiş olduğu arazide yapımına başlanan Mektebim okulunun kampüsü lansman toplantısında oldukça detaylı olarak tanıtıldı. Lansman toplantısında dikkat çeken nokta Mustafa Kemal Atatürk vurgusu oldu. Mektebim kurucusu Ümit Kalko konuşması sırasında sık sık Mustafa Kemal Atatürk vurgusunda bulundu.

“HER OKUL AÇILIŞI BİZİM İÇİN DÜĞÜN GİBİDİR”

Ümit Kalko lansman toplantısında yapmış olduğu konuşmasında, “Her bir okul açılışı bizim için düğün gibidir. Bazen soruyorlar eğitim sistemine hızlı girdiniz, hızlı çıkar mısınız diye. Çanakkale’de kurulacak olan kampüsümüz bizim 65. okulumuz olacak. Biz heyecanla bu işi yapıyoruz. Sevdiğimiz işi yaptığımız için kendimizi çalışıyor gibi görmüyoruz.

“EĞİTİM SEKTÖRÜ TÜRKİYE’DE STRATEJİK ÖNEME SAHİPTİR”

Eğitim sektörü Türkiye’de stratejik bir öneme sahip oldu. 15 Temmuz sürecinde de gördük eğitim sektörü çok kritik bir sektördür. Ümit bey siz ne taraftasınız sorusuna biz eğitim tarafındayız cevabını veriyoruz. Atatürk’ün muasır medeniyet çizgisini aynen uygulamaya çalışıyoruz. Eğitimciler olarak hem kıymetli hem de kritik bir iş yapıyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken geleceği de görmemiz gerekiyor. Ortak kanaat 20 sene sonra dünyadaki mesleklerin yüzde 50’sinin olmayacağı yönünde. Örneğin bankalarda gişe memurları, kafelerde garsonlar ve ara elamanlar gelecekte olmayacak.

“OKUL MÜDÜRLERİ GÖREVLERİNİ YAPSA EĞİTİMDE ÇAĞ AÇARIZ”

Eğitim Fakültelerinin içeriklerini tamamen gözden geçirmeleri gerekmektedir. Öğretmenlik rolü ülkemizde kritik bir öneme sahiptir. Okul müdürleri çok önemlidir. Ülkemizde 80 bin okul var 80 bin okul müdürü var. 80 bin okul müdürü işlerini layığıyla yapsalar eğitimde çağ açarız. Özel okullarda genelde çatık kaşlı insanlar müdür yapılır ama eğitim bu kadar basit bir konu değildir. Eğitimle ilgili daha çok icraatlarda bulunmamız gerekir.

“ÇANAKKALE’DE 20 DÖNÜM ARAZİYE KAMPÜSÜMÜZÜ YAPIYORUZ”

Çanakkale’de okulumuzu 20 dönümlük bir arsaya yapıyoruz. Yap işlet devret modeli ile işe başladık. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın bize yer tahsisi yapmasından sonra Çanakkale’ye geldik. Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Millet Mektebi’nden alan Mektebim’in Çanakkale’de olması oldukça sevindiricidir” dedi.

“ÜMİT KALKO İLKOKUL ÖĞRETMENİYLE BİR ARAYA GELDİ”

Ümit Kalko konuşmasını bitirdikten sonra lansman toplantısında bulunan İlkokul öğretmenin adını anons ettirdi. İlkokul öğretmeni ile bir araya gelen Kalko, öğretmenin elini öptükten sonra kendisine plaket takdim etti. Toplantı sonunda sırasıyla Vali Yardımcısı Cezmi Batuk ve Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş’a da plaketleri verildi. Plaket takdiminden sonra ise pasta kesimi gerçekleşti.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech