Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Adamlar Yapmış”tan vazgeçmeliyiz

Kale Grubu Başkan Yardımcısı

Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde; Havacılık ve Savunma Sanayinin İleri Teknoloji Üretime Etkisi adlı konferansını verdi. Protokol, öğrenciler ve öğretim üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen konferansta; teknolojinin getirileri, savunma ve havacılık sanayi , Kale Grubu faaliyetleri ve milli üretim için ilkler konuşuldu. Okyay, konferansın bir bölümünde; “Artık ‘adamlar yapmış’ düşüncesinden vazgeçmemiz lazım. ‘Biz de yaparız’ı öğrenmemiz lazım. Toplumda bu özgüveni oluşturmamız lazım.” diye konuştu.


Sadece Türkiye’de değil dünyada da önemli role sahip olan Kale Grubu’nun Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde; Havacılık ve Savunma Sanayinin İleri Teknoloji Üretime Etkisi adlı konferansını verdi. Konferansa, Çanakkale Protokolü ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
ÇOMÜ Dr. Hacı İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın, konferans öncesinde yaptığı konuşmada; “Merkezimiz, üniversite-sanayi ilişkilerini geliştirmek için kurulmuş bir merkez. Merkezin esas misyonu, üniversite öğrencilerimizin iş fikirlerini hayata geçirmek. Bu kapsamla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kale Grubu bizim için şunu ifade ediyor; her şeyden önce bölgemizin ve ülkemizin önde gelen global nitelikli bir sanayi kuruluşu… Bilim ve teknolojide, yaratıcılık, yenilikçilik üretimde lider konumda.”  diyen Aydın, konuşmasını teşekkürleriyle sonlandırdı.

TOPLUMDA ÖZGÜVEN OLUŞMALI”
Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, konferansına dünyada teknolojinin geldiği son noktadan bahsederek başladı. Örneklerle devam eden Okyay, ‘Dünya nerede biz neredeyiz?’ başlığını işleyerek Kale Gurubu’nun benimsediği misyon ve vizyondan söz etti. Savunma ve havacılık sanayi sektörlerinde milli üretime birçok ilki yaşatan Kale Grubu’nun alandaki çalışmalarını arttırdığını ve %100 yerli üretimin önemini vurgulayan Okyay; konuşmalarının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı: “İleri teknoloji konusunda maalesef çok iç açıcı bir yerde değiliz. 500 büyük sanayi kuruluşumuzun 2016 satışlar toplamı 140 milyon dolar. Sadece Apple’ın 2016 satışı 216 milyar dolar. Bu çarpıcı gerçekleri moral bozmak için değil bizleri hırslandırsın diye anlatıyorum. Artık ‘adamlar yapmış’ düşüncesinden vazgeçmemiz lazım. ‘Biz de yaparız’ı öğrenmemiz lazım. Toplumda bu özgüveni oluşturmamız lazım.”

NEDEN HAVACILIK?
Okyay,’Neden havacılık?’ sorusunun cevabını ise şöyle açıkladı: “Ulusal bağımsızlıktan söz etmek istiyorsak, savunma ve havacılık sanayiye sahip olunması şart. Olabildiği kadar. Dünyada çok büyük projeler var. Kendine yeten bir savunma sanayi olmalı. Önce vatan. Birkaç sebep daha var. Biri refahın göstergesi olması. Gelişmiş ülkelerde lokomotif sektörlerden birisi bu. Yani birçok ürün savunma sanayinde geliştirilip sivile geçiyor. Diğer yandan da çok pahalı bir sektör. Yani dışarıdan alımda maliyet çok fazla oluyor. Yani bu ülkenin cebinden çıkan paranın israfı demektir.”
Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech