Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’dan Çanakkale’ye Sanat Rüzgarı

İstanbul Kadıköy Fener Yolu

İstanbul Kadıköy Fener Yolu Halk Eğitim Merkezi Çini ve Kuyumculuk kursiyerlerinin cumhuriyet ve Çanakkale Şehitleri temalı sergi ÇTSO Sergi Evi’nde dün saat 15.00’te açıldı. İstanbul’dan Çanakkale’ye uzanan çini ve kuyumculuk eserleri kent halkıyla buluştu.

İstanbul Kadıköy Fener Yolu Halk Eğitim Merkezi Çini ve Kuyumculuk kursiyerlerinin hazırlamış oldukları eserler ÇTSO Sergi Evi’nde dün saat 15.00 itibariyle sanatseverlerle buluştu. ÇTSO Sergi Evi son günlerde oldukça yoğun geçiriyor. Sergi Evi’nin üst katında başka sergi alt katında ise başka bir sergi yer aldı. Sergi açılışlarında ve sanatsal faaliyetlerde hız kazanan Çanakkale, 18 Mart’tan sonra sanatseverler için biçilmez kaftan oldu. Bu gelişim o kadar hızlı boyutlara geldi ki Cumhuriyet ve Atatürk temalı bir sergi için Kadıköy Fener Yolu Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri sergilerinin yapabilmek için Çanakkale’yi tercih ettiler. Çini alanında Atatürk’ün bizzat yer aldığı eserler göz doldurdu. Kuyumculuk alanında yer alan eserlerde de Atatürk’ün iyi derecede eserlere işlendiği görüldü.

23 çini, 12 kuyumculuk öğürencisi sergiyi hazırlamak için bir yıl ter döktü. Kursiyerler serginin yapılacağı en uygun yeri Çanakkale olarak belirledi. Kuyumculuk kursiyerlerinin eğitimleri Erkan Tarlabaşı tarafından verilirken, çini eğitimleri ise Dilek Atagün tarafından verildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech