Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her bir fidan katledilen kadınlara adandı

Kadına yönelik şiddet ve

Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar gibi toplumumuzun kanayan yarası olan sorunlara dikkat çekmeye devam eden Çanakkale Koza Gençlik Derneği gönüllüleri, diktikleri fidanları katledilen kadınlarımıza adadı.

#FarklıyızEşitiz projesi kapsamında dernek gönüllüleri, ÇOMÜ Genç Tema Topluluğu ve ÇOMÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu ile birlikte Terzioğlu Yerleşkesi Yeni Besyo civarındaki arazide fidan dikimi gerçekleştirdi. Her bir fidanı katledilen bir kadına adayan gençler, hazırladıkları künyeleri diktikleri fidanlara astı.

#FarklıyızEşitiz projesi koordinatörleri Recep Oğurlu ve Sencer Savaş verdikleri demeçte şunları belirttiler:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü vasıtasıyla çıktığımız bu yolda amacımız, kadınların bir gün değil her gün hatırlanması ve uğradıkları haksızlıkların, şiddetin, istismarların toplum nezdinde farkındalığını yaratmaktı. Bu kapsamda bir dizi etkinlik gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Cinsiyet Eşitsizliğine vurgu yapan ve istatistiki verilerin yer aldığı bir video ile kampanyamızı başlattık. Bu video yaklaşık 150 bin kişi tarafından görüntülendi. Yakın zamanda Çanakkale Belediye Otobüslerindeki ekranlarda gösterilecek. Onun dışında Çanakkale yerelindeki işletmeleri kampanyamıza dahil ederek ‘Bu İşletme Her Türlü Şiddete Karşıdır’ yazılı stickerlar astırdık. Çanakkale İskelesinde kadın temalı şarkılardan oluşan bir repertuar ile müzik dinletisi gerçekleştirdik ve yerel halkı da etkinliğimize dahil ettik. Farkındalık yaratacak broşür ve kitap ayraçları dağıttık. Çanakkaleli vatandaşlarımızla beraber Sufragette isimli, kadınların seçme hakkı elde etmesini anlatan bir film izledik. Erkeklerin olduğu her alanda kadınların da olabileceğini göstermek adına kadınlar arası futbol maçı organize ettik ve formalara katledilen kadınlarımızın isimlerini verdik. Siber Zorbalık üzerine bir söyleşi, Toplumsal Cinsiyet Rolleri konusunda bir eğitim semineri gerçekleştirdik. #FarklıyızEşitiz projesi kapsamında #BirKadınBirFidan dedik ve kadınlarımızın adı büyüyen, yeşeren, etrafını güzelleştiren ağaçlarda yaşasın istedik. Bu etkinliklerimizi aylara, yıllara yayacağız ve susmayacağız. Yürüdüğümüz bu yolda bizleri yalnız bırakmayan Çanakkale Koza Gençlik Derneği, Çanakkale GençBank, Toplum Gönüllüleri Vakfı, TEMA Vakfı ve tüm öğrenci topluluklarına, desteğini bizden esirgemeyen Çanakkale esnafı ve yerel basına çok teşekkür ederiz. Farklıyız, eşitiz, farkındayız ve herkes farkında olana kadar durmayacağız.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech