Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Japonya Günleri’nde Troia Vurgusu

24’üncüsü gerçekleştirilen ÇOMÜ Japonya

24’üncüsü gerçekleştirilen ÇOMÜ Japonya Günleri İstanbul-Japonya Başkonsolosu Norio Ehara’nın katılımıyla gerçekleşti. ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer, açılış konuşmasında Troia Yılı vurgusu yaptı.

Japonya’ya gitmeden Japonya’yı tanımak isteyenlerin ilgisini çeken Japonya Günleri etkinliğinin 24’üncüsü ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 26 Mart günü saat 12:30’da başlayan Japonya Günleri etkinliğinde birçok kulübün masalarda devam eden faaliyetleri kültür merkezine renk kattı. Kulüpler arasında Yemek Kulübü, Cosplay Kulübü, Tiyatro Kulübü,Japon Müzikleri Kulübü, Anime Film Kulübü, Origami Kulübü, Shodou Kulübü, Sadou Kulübü, Kendou Kulübü, Bonodori Kulübü, Edebiyat Kulübü, Japon Oyunları Kulübü,Takvim Kulübü yer alıyor. Kulüplere bağlı olarak masalarda gerçekleştirilen etkinliklere ilgi ise yoğun.
Etkinlik açılışına; ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer, Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aydın Özbek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve İstanbul-Japonya Başkonsolosu Norio Ehara katıldı.

Açılışta konuşan ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer, “1993 yılında bu etkinlikler kapsamında Japonya Prensi okulumuzu ziyaret etmişti. Hatta geçtiğimiz yıl, 25. yılda tanıtım filmimizde görüntülerine yer vermiştik. Oradan başlayan önemli bir hikaye bu. Üniversitemiz Japonca Bölümü’ne sahip yegane üniversitedir. Türk Japon Dostluk Günleri de çok değerli bir faaliyet. Devamı için elimizden geleni yapmamız lazım. Japonya üzerinde durulması gereken bir ülke. Hayatımda ilk kez 3 ay önce gittiğim Japonya’da küçüklüğümüzden beri dinlediklerimizin boşa olmadığını gördüm. Hatta yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Japon toplumu ile ilişkilerimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Bir de Türk’leri seven bir toplum var. Anadolu’da bu ülkenin tarihi var. Biz buraya geldikten sonra kültürleri yok etmiş bir millet değiliz. Beraber yaşamaya devam ettik. Truva şimdiye kadar Yunan bağlantılı algılandı.2018 yılının Troia Yılı olmasıyla da Türkiye Truva üzerinden tanıtılmak istenmiş. Japonya’nın da deniz tatili yerine tarih, doğa tatilini daha çok tercih ediyorlar. Dolayısıyla daha çok Japon’un Çanakkale’ye gelmesinde Troia Yılı önemli rol oynuyor.”

24.’sü gerçekleşen Japonya Günleri açılışına bu yıl konuk olan; İstanbul Japonya Başkonsolosu Norio Ehara, “Türkiye ve Japonya’nın Geleceği Kapsamında Diyalog” adlı konferansını gerçekleştirdi. Ehara gerçekleşen konferansta; “Umarım mezun olursunuz. Beraber çalışma fırsatımız olur. Tarihe olan ilgimden dolayı tarih kitapları okudum.  Geçmişte Roma’nın başkenti olarak iki yer düşünüldü. İstanbul ya da Çanakkale olacaktı. Bu İstanbul değil Çanakkale olsaydı burada görev yapıyor olacaktım muhtemelen.” diye konuştu.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech