Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Başkanı Kim Olacak?

Ak Parti il başkanlığında

Ak Parti il başkanlığında dün temayül yoklaması heyecanı vardı. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde beklenmedik istifasıyla kentin, hatta ülkenin gündemine oturan İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın yerine atanacak isim için Genel Merkez tarafından yoklama yapıldı.

AK Parti’de Türkiye’nin tek kadın İl Başkanı Yeşim Karadağ, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde ve yeniden il başkanı seçilmesinin üzerinden 1,5 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen istifa ederek ülkenin gündemine oturmuştu.

Dün il binasında bir araya gelen teşkilat üyeleri, Genel Merkez’in belirlediği Bölge Koordinatörü Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün gelmesini uzun bir süre bekledi. Vekil Küpçü ise parti binasına gelir gelmez yaptığı basın açıklamasının ardından Belediye Başkanları ile istişarelerde bulundu. İstişareler sırasında dışarıda kurulan sandıklarda İl Asil ve Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, İl Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Asil Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Belediye Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, Merkez İlçe Mahalle Başkanları oy kullandı. Kendi görevlerini işaretledikten sonra İl Başkanı olabilecek 3 ismi yazdıkları oy kağıtlarını sandıklara atan üyeler, Genel merkezden gelecek atama haberini bekleyecek.

Bölge Koordinatörü Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü açıklamasına Çanakkale’nin özel bir yer olduğu, kentin insanlarının da kıymetli insanlar olduğuna vurgu yaparak başladı. Küpçü, “Bir süreç yaşandı. AK Parti; istişareyi ön plana alan, Milletini merkeze koyarak siyaset yapan bir siyasi harekettir.” diyerek sözlerine başlarken, Yeşim Karadağ ile Milletvekilleriyle görüştüklerini ve uzak ilçelerden başlamak üzere ilçe başkanları ve ilçe teşkilatları ile istişarelerde bulunacaklarını kaydetti.

AK Parti İl Başkanlığı için adaylık açıklaması yapılmazken, başta mevcut İl Başkanvekili Av. Ergin Sezen olmak üzere 3 isim üzerinde duruldu.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech