Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Bir İlk: Kadınlar Kahvesi

Çanakkaleli kadınların yeni mekânı

Çanakkaleli kadınların yeni mekânı Kadınlar Kahvesi… Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Rekreasyon Binası’nda yer alan Asil Kafe, başta halka açık olmasına rağmen kadınlar tarafından benimsenerek çay, kahve içip okey oynanan hatta gün yapılan bir mekan halini aldı. Kadınlar Kahvesi; işletmecinin de Çanakkaleli kadınların da yüzünü güldürdü.

Çanakkale’de ilk defa bir mekân Kadınlar Kahvesi olarak hizmet vermeye başladı. Belediye Çalışanları Eğitim, Sosyal Tesis ve Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Asil Lokantası, işletmesinin bir bölümünü kadınlar için ayırdı. Kafe olarak faaliyet gösteren bu bölüme Çanakkaleli kadınlar, yoğun ilgi gösterdi. Aslında kafe herkese açık. Hatta mekânın diğer bölümünü de kadınlar benimsediler. Kahvesini, çayını içip sohbet eden kadınlar; mekânda gün de yapıyor okey de oynuyor. Hepsi hallerinden memnun, yüzleri gülüyor.

“KÜFÜR YOK, KAVGA YOK”

İşletme sahibi Asil Dinçer, öncelikle mekanın bir bölümünün kadınların toplantı salonu olarak düzenlendiğini kafe kısmının ise herkese açık olduğunu belirterek; kadınların sahiplenmesi üzerine bu durumun ortaya çıktığını ifade etti. Dinçer; “Kadınlar burayı sahiplendi. İlginç bir şey oldu. Çanakkale’de ilk belki de. Zaten onlara ayrılan salonda, doğum günü kutlaması, farklı etkinlikler, günler yapıyorlardı. Kafe kısmını sonradan sahiplendiler, gittikçe de duyuluyor. Ben işletmeci olarak memnunum çünkü küfür yok, çirkin olaylar yok, kavga gürültü yok. Gazetesini okuyan da var, okey oynayan da var. Nezih, tertemiz bir ortam. Aynı ortam erkeklerde çok daha gürültülü ve şiddet içerikli oluyor. Aldığımız tepkiler genelde olumlu. Burası herkese açık bir tesis.”

BAŞKANA TEŞEKKÜR
Müşterilerden Hamiyet Özçelik; memnuniyetinde şöyle ifade ediyor: “Burada çok rahat ediyoruz. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Kadınlar Günü’nde buradaydı ona da teşekkür ediyoruz. Okeyimizi oynuyoruz. Sakin, tertemiz. Çalışanlar ve işletmeden çok memnunuz. Burada sıcak bir ortam var. Çayımızı da içiyoruz, günümüzü de yapıyoruz. Yazın da dışarıda oturuyoruz.”

“ÇAYIMIZI İÇİP OKEY OYNUYORUZ”
Seher Işık, arkadaşlarını haberdar edip çağırdığını belirterek; “Burayı ben keşfettim. Daha önce başka yerlere gidiyorduk. Her yerde böyle rahat edemiyoruz. Keşfettikten sonra arkadaşlarıma söyledim. Çayımızı içip okey oynuyoruz. Öğleden sonra özellikle çok kalabalık oluyor. Buraya gelip zaman geçirmekten keyif alıyoruz. Evlerimiz de buraya yakın. Çay, kahvemiz tamam. Etkinliklerimizi de yapıyoruz” dedi.

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech