Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Mutan’dan Kadro Morali

Taşeron işçilerle ilgili 696

Taşeron işçilerle ilgili 696 Sayılı KHK’nın yayımlanmasının ardından kadroya geçen ve geçecek olan işçiler, durumdan oldukça memnun… Sınavlar, Cuma Günü itibariyle sona erdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’deki kurumlar da sınavlarını kısa sürede tamamlayarak işçileri büyük bir yükten kurtardı.

Geçtiğimiz gün mülakat sınavına giren Kepez Belediyesi çalışanları ise Başkan Ömer Faruk Mutan’ın konuşması ile sınav öncesi moral buldu. İşçileri heyecan yapmamalarını, rahat olmalarını telkin eden Başkan Mutan, sınavların formalite olduğunu belirterek, “Hiçbirinizi ekmeksiz, aşsız bırakmayacağım.” diye konuştu. 2 Nisan’da süreç tamamlanarak atamalar yapılacak.

Kent genelindeki belediyelerde ve resmi kurumlarda görev yapan taşeron işçiler, kadro sınavlarına girdi. Sınav sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başlarken, oldukça basit soruların sorulduğu öğrenilen mülakat sınavlarının başarı yüzdesi de oldukça yüksek. Çanakkale Devlet Hastanesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de kadro sınavlarını geçen hafta tamamladı. Geçen hafta mülakat sınavlarına giren CHP’li Çanakkale Belediyesi’nin resmi internet sitesinde de yayınlanan duyuruda 585 işçinin başarılı olduğu görülüyor. Kepez Belediyesi işçileri de geçtiğimiz hafta İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ın katılımıyla yapılan mülakat sınavlarında başarılı sonuç almayı bekliyor.

Mülakat sınavı öncesi işçilerle moral konuşması yapan Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Adınız soyadınız kadar kolay sorular soracaklar. Heyecan yapmayın. Bu işi eksiksiz tamamlayacağız. 3 tane arkadaşımız sabıka kaydı sebebiyle giremiyor. Onları da şirkete alacağım veya geçici işçi statüsünde alacağız. Ben de dışarıda kalan olursa ekmeksiz aşsız bırakmayacağım. O nedenle güvenle girin. Memur almıyoruz zaten. Sizler zaten çalışıyordunuz. Böyle bir eleğe tutmanın altında biraz siyaset kokuyor. Bir FETÖ operasyonu aslında… Burada böyle bir şey yok. Bakın onlar da biliyor olmadığını… O nedenle bilin ki işsiz ve aşsız kalmayacaksınız. O nedenle rahat olun, germeyin kendinizi…” diyerek belediye işçilerine moral verdi.

Sınav komisyonunda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’ı makamında ağırlayan Başkan Mutan, Sözlü ve uygulamalı sınavların ardından 96 işçinin kadroya geçeceğini belirtti. 23 Mart’a kadar olan süre dolmadan sınavları yapmış olacaklarını ve 2 Nisan’da sürecin tamamlanarak atamaların yapılmış olacağını ifade etti.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech