Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toprağın Miniklerinden Duygulandıran Gösteri

18 Mart Şehitleri Anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) tarafından önceki gece nefes kesen bir tiyatro gösterisi sahnelendi.

İçişleri Bakanlığı Proje Destekleme Birimi tarafından desteklenen “Bir Çanakkale Destanı, Bu Toprağın Çocukları” adlı Tiyatral Halk Oyunları gösterisi, önceki gece İÇDAŞ Kongre Salonu’nda sergilendi.

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği tarafından 90 öğrencinin katılımıyla hazırlanan “Bir Çanakkale Destanı, Bu Toprağın Çocukları” adlı Tiyatral Halk Oyunları gösterisini Vali Orhan Tavlı ve Eşi Ayşe Tavlı, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Sedat Bektaş, protokol üyeleri, ebeveynler ve kentliler izledi.

“Bir Çanakkale Destanı, Bu Toprağın Çocukları” gösterisinde 90 öğrenci, ÇAFAD Başkanı Selim Yazan yönetiminde Çanakkale Savaşlarında yaşanan kahramanlık hikâyelerini tiyatral halk oyunlarıyla anlattı. Barbaros Hayrettin Paşa Okulu öğrencilerinden Yağız Arda ise gece boyunca al yıldızlı bayrağı gururla taşırken, oyun sonunda ÇAFAD Başkanı Selim Yazan ve öğretmeni Oğuz Karakaya ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Eylem Gözeldere

  

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech