Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kortejde facia kıl payı atlatıldı

18 Mart’ta düzenlenen fener

18 Mart’ta düzenlenen fener alayı yürüyüşünde tehlike kıl payı atlatıldı. Kentteki törenler için şehir dışından Çanakkale’ye gelenleri taşıyan bir otobüs bir anda trafiğe kapalı oldan yoldan kortejin önüne çıktı. Trafik şube ekipleri otobüsü hızlı bir şekilde yoldan uzaklaştırdılar.

Bu sene 18 Mart’ta düzenlenen fener alayına deyim yerindeyse rekor sayıda katılım gerçekleşti. Fener alayında kortejin uzunluğu kilometreleri buldu. Binlerce insan tek yürek, omuz omuza Çanakkale’de 18 Mart ruhu adına haykırdı. Yürüyüşün olduğu sıralarda saat 20.00 sularında Piri Reis Caddesi’nin hemen bitişiğinde meydana gelebilecek bir tehlike kıl payı atlatıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej Piri Reis Caddesi’ne yaklaştığı dakikalarda, kente şehir dışından gelenleri taşıyan bir otobüste dönüşteydi. İçi dolu olan otobüs, Piri Reis Caddesi’nden bir anda kortejin önüne çıktı. Korteje 2 metre mesafede yola bir anda dalan otobüs vatandaşları korkuttu. Trafik Şube ekiplerince otobüs hızlıca yoldan uzaklaştırıldı. Otobüs kortej geçene kadar yolda bekleyişini sürdürdü.

Öte yandan kortejin yürüyüşü sırasında yola çıkan çok sayıda araç polislere zor anlar yaşattı. Kordon Boyu’nda bir otobüs yürüyüşün yapıldığı alana doğru gelince ortada kaldı. Kortejle kafa kafaya duran otobüs Trafik Şube ekiplerinin yönlendirmeleri sonucunda geri geri biraz zor da olsa kortej güzergahından uzaklaştırıldı. Alınan trafik önlemleri sonucunca yürüyüş herhangi bir kaza meydana gelmeden İskele’de sonuçlandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech