Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fener Alayı İçinde Fener Alayı

Çanakkale’de, 18 Mart Şehitleri

Çanakkale’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayında meşaleler Çanakkale şehitleri için yandı. Fener Alayı’nın genel görüntüsü bir bütün olsa da iki farklı yürüyüşün yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. Alay, yürüyüşü sürdürürken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yürüyenler ayrıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü, kentte gün boyunca Cumhuriyet Meydanı, 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi’nde gerçekleşen törenlerle kutlandı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü akşam saat 19.30’da Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi koordinasyonlarında düzenlenen Fener Alayı ile devam etti.
Binlerce kişi ellerinde meşalelerle Çanakkale sokaklarında, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı söyleyerek yürüdü. Yürüyüşe Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve vatandaşlar katıldı.

“BAŞKAN ÜLGÜR, ÇANAKKALE ÖZGÜR”
Fener Alayı’nda iki farklı grubun varlığı vatandaşı da ikiye böldü. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Fener Alayı’nın büyük bölümünde CHP İl Örgütü ile birlikte yürümeye devam etti. Başkan Gökhan’a CHP Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve ilçe örgüt başkanları ile belediye bakanları eşlik etti. Büyük bir coşku ile Başkan Gökhan’ın arkasından yürüyen vatandaşlara, balkonlardan da destek geldi. 10. Yıl Marşı söylendi. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atıldı. “Başkan Ülgür, Çanakkale Özgür” denildi. Vatandaşlar, kendi seçtikleri Başkan’ın törenlere alınmamasını da protesto ederek yürüdü. Fener alayı büyük bir coşku ile devam ederek kordonda havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech