Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Fener Alayı Hazırlıkları Gülümsetti

Çanakkale Pazar akşamı kalabalık bir fener alayına ev sahipliği yaptı. Bu sene her zamankinin aksine Belediye’nin düzenlediği fener alayına alternatif bir alay düzenlendi. Geçmiş yılların aksine Valilikte bu sene fener alayı düzenledi. Hazırlıklar çok erken saatlerde başladı.

18 Mart akşamı düzenlenen fener alayının hazırlıkları çok erken saatlerde başladı. Çanakkale Valiliği bu sene Belediye’nin düzenlemiş olduğu fener alayına alternatif bir alay düzenledi. Valiliğin düzenlemiş olduğu fener alayında kortejin en önünde yer alan Halk Eğitim Merkezi öğrencileri kıyafetleri ile dikkat çektiler. Asker ve hemşire kostümlü öğrenciler alayın en önünde durarak, geçmiş yıllardan esinti sundular. Ortaya güzel enstantaneler çıktı.

Fener alayının düzenlenme saati olan 19.30’dan önce hazırlıklar erken saatte başladı. Halk eğitim merkezinin önünde öğrenciler dakikalarca beklediler. Yürüyüşte bulunacak öğrencilerin son kontrolleri yapıldı. Kortejde yer alacak öğrenciler kadar, velileri de bir hayli heyecanlı görüldü. Veliler çocuklarının her anını görüntü altına aldılar. Çocuklarının mutluluklarına ortak oldular. Kızlar ve erkekler ayrı bir şekilde sıra oluşturtarak, öğrenciler 19.00’un gelmesini beklediler. Bekleme anında özellikle hemşire kostümü içerisinde bulunan kız çocuklarının neşeleri yüzlerinden okundu. Kızların verdikleri pozlar yüzleri gülümsetti. Sokakta neşeli bir atmosfer oluştu. Saatler 19.00’u gösterdiğinde Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak önünden öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’nda yerlerini aldılar. Kortej boyunca askeri bandonun hemen arkasında bulunan öğrenciler fener alayında oldukça dikkat çekici oldular.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech