Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cevabı Halk Verecek

CHP Çanakkale İl Örgütü,

CHP Çanakkale İl Örgütü, 18 Mart’ın ardından değerlendirme yapmak üzere il binasında bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasında; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “18 Mart gibi tarihimizin en şanlı zaferlerinden birinin kutlamasında siz Çanakkale Belediye Başkanı’nı törenlere katmıyor, engelliyorsanız; bunun en güzel cevabını Çanakkale halkından zamanı geldiğinde alacaksınız.” dedi.

Çanakkale 18 Mart 103. yıl törenlerini geride bıraktı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyularak başlayan törenin ardından CHP İl Örgütü alternatif bir törenle anıta yeniden çelenk bıraktı. Stadyumda gerçekleşen geleneksel anma törenine ise halkı temsil eden Belediye Başkanı alınmadı. Başkan Ülgür Gökhan, 18 Mart konuşmasını sosyal medya üzerinden paylaştı. Gelibolu’da gerçekleşen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma törenine ise Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar alınmadı. Akşam yapılan fener alayı ise tek gibi görünse de iki ayrı kitle ile yapıldı.
18 Mart günü yapılan kutlamalarının ertesi günü CHP İl Örgütü, binasında toplanarak değerlendirme yaptı.Basın açıklamasına; CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan,  Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan katıldı.

“2 YILDIR BİLİNÇLİ PROTESTO YAPILIYOR”
Çanakkale CHP Milletvekili Bülent Öz, açıklamada yaptığı konuşmada; “18 Mart Stadyum törenlerine sanki bilinçli olarak, Çanakkaleli hemşehrilerimizin alınmadığı kutlamalar yaşıyoruz. İl dışından gelen misafirlerimizin başlarımızın üzerinde yeri var. Özellikle sabahın erken saatlerinde dışarıdan gelen vatandaşlar, stadyuma doldurulup, törene yakın saatlerde de Çanakkaleli vatandaşlarımız geldiğinde stadyum dolu ve kapılar kapanmış oluyor. Seçilmiş Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a son 2 yıldır bilinçli bir protesto yapılmakta. Geçtiğimiz yıl bu konularla ilgili verdiğim soru önergelerine 1 yıl geçmesine rağmen cevap gelmedi.”

“O TÖRENLERDE ÇANAKKALE HALKI DA YOKTU”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; konuşmasında; “18 Mart’ta Çanakkale’de Çanakkale halkına ve tarihimize büyük bir saygısızlık yapıldı. Bu saygısızlık, bizzat sarayın talimatı ile Ak Parti iktidarı tarafından gerçekleştirildi. Tarihimizde ilk kez Çanakkale halkının temsilcisi olan Çanakkale halkının temsilcisi, seçilmiş Belediye Başkanı’nın katılmadığı bir resmi tören gerçekleştirildi. Dünkü törenlerde, Çanakkale Boğaz Komutanı konuştu, Çanakkale Valisi konuştu ama Çanakkale Belediye Başkanı olmadığı için törenlerde konuşamadı. Sosyal medyada tarihi bir konuşma gerçekleştirdi, hemşehrileri ve Türkiye ile paylaştı.Hiç kimsenin konuşmasını, düşünce ve ifade özgürlüğünü elinden alamazsınız. 18 Mart gibi tarihimizin en şanlı zaferlerinden birinin kutlamasında siz Çanakkale Belediye Başkanı’nı törenlere katmıyor, engelliyorsanız; bunun en güzel cevabını Çanakkale halkından zamanı geldiğinde alacaksınız. O törenlerde Çanakkale halkı da yoktu. Çanakkale halkının temsilcisi olmayınca, Çanakkale halkı da olmuyor. Bir siyasi partinin organizasyonuyla,bindirilmiş kıtalarla bir tören gerçekleştirilmek isteniyor son dönemlerde. Bu tarihimizin değil maalesef bir siyasi partinin mitingi oluyor. Çanakkale ruhuna yakışmıyor.Biz onun için dün resmi çelenk törenine katıldıktan sonra CHP Çanakkale İl Örgütü olarak ayrıca bir çelenk sunumu yaptık ve Çanakkale halkı ile birlikte zaferimizi kutladık. Akşam gerçekleştirilen fener alayında halkımızla en güzel cevabı ilgili yerlere verdik.”
“HALK YAKINDAN İZLİYOR”
Erkek; “Stadyumdaki törende Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Çanakkale’deki temsilcisi olan Sayın Vali, Cumhurbaşkanı’nın yanında oturamadı. geçmişte Çanakkale Valisi, Cumhurbaşkanının yanında otururdu, doğrusu da odur. Cumhurbaşkanı ile Çanakkale Valisi’nin arasında Başbakan Yardımcısı oturuyordu. Parti devlet haline nasıl dönüştürülmeye çalıştığımızın açıkça bir göstergesidir bu. Bizler ve Çanakkale halkı tüm bu gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Sayın Erdoğan konuşmasında “Vatansızlığın, bayraksızlığın, ezansızlığın ne demek olduğunu biz çok iyi biliriz.” dedi. Çanakkale’de Mustafa Kemal olmasaydı bunun ne demek olduğunu hepimiz çok iyi görecektik. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak; bunu Çanakkale ruhuna ve Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Mustafa Kemal’in adını ağzına almaktan çekinenler, konuşmasının sonunda mecburen söylemek zorunda kalanlar, geçmişte hiç söylemeyenler ve cumhurbaşkanlığı seçimini düşünerek Mustafa Kemal’in adını ifade etmek isteyenleri de Çanakkale halkı yakından izliyor.” şeklinde konuştu.

GELİBOLU BAŞKANI TÖRENLERE ALINMADI

Erkek, Gelibolu’da Belediye Başkanı’nın törene alınmamasına değinerek şöyle konuştu: “Çanakkale’de bunlar gerçekleşirken Gelibolu’da da bir olay gerçekleşti. 1915 Köprüsü’nün Gelibolu ayağının ilk temel atma töreninde, Gelibolu Belediye Başkanı törenlere alınmadı, davet dahi edilmedi. Buna rağmen yanına birkaç meclis üyesini alarak gitti. Özellikle sordurdu; ne Gelibolu Belediye Başkanı olarak ne de Mustafa Özacar olarak adı listede olmadığı için törenlere alınmadı. O geri dönüp tavrını koyduktan birkaç saat sonra davet edildi, tabii o da katılmadı. Olaylara baktığımızda Çanakkale halkının iradesine büyük bir saygısızlık olduğunu görüyoruz.Yerel demokrasiye de ağır bir darbe vurulmak isteniyor. Bu düzene hep birlikte dur demeliyiz.Çanakkale’de bu tutumlarından dolayı her gün eriyorlar. Önceki seçimlere ve şu anda yaptığımız kamu araştırmalarına bakın; çıkan sonuçlar %12’lere kadar gerilediklerini söylüyoruz. Çünkü Çanakkale halkı kendi temsilcisine yapılan bu tutum ve davranışı kendini yapılmış olarak addediyor.”
Yıldız Sağlam

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech