Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022’de açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart’ın 103. yıldönümü törenleri kapsamında geldiği Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ve Kule Temel Kazık Çakma Törenine de katılarak toplu açılış gerçekleştirdi.

Sütlücü Meviinde gerçekleştiren törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart 2022’de bitirileceğinin müjdesini verdi.

18 Mart Stadyumundaki tören sonrasında Gelibolu’nun Sütlüce mevkiinde gerçekleştirilen kazık çakma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki bakanlar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile diğer yetkililer katıldı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından, temel atma törenine geçildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptırdığı duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler hem 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara – Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ve Kule Temel Kazık Çakma hem de telekonferans bağlantısıyla bölgede inşa edilen Alçıtepe Camisi temel atma, Kilitbahir Kalesi ve Fatih Camisi açılış törenlerini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan görüşmelerin ardından 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bitirilmesinin 18 ay erkene alınarak 2023’te değil 18 Mart 2022’de bitirileceğini müjdeledi.

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech