Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkta iyileşme başladı

Omega deposu ve dört

Omega deposu ve dört mevsim sofraların vazgeçilmezi balıkta yüzler gülmeye başladı. CUMPA’da bu hafta balık çeşitliliği yüzleri gülümsetti. Fiyatlar ise az çok vatandaşı tatmin etti.

Omega deposu ve dört mevsim sofraların vazgeçilmez besin değeri balıkta işler yavaş yavaş iyiye gitmeye başladı. Balık son dönemlerde esnafı ve vatandaşı bir hayli üzmüştü. Özellikle bu sene havaların düzensiz ve sıcak seyir etmesinden ötürü balık Çanakkale’den kaçarak Karadeniz’e doğru yönelmişti. Hal böyle olunca geçen haftalarda balık tezgahları boş kalmış, sınırlı sayıda çıkan balıklarda bir hayli pahalı satılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda hamsinin kilosu 25 TL’ye kadar ulaşmıştı.

Balık nihayet içinde bulunduğumuz bu günlerde yüzleri güldürmeye başladı. Balıktaki iyiye doğru gidiş esnafı mutlu ederken, vatandaşı da artık yavaş yavaş balık alımına yöneltti. Pazarda balıkçıların önleri geçtiğimiz haftalarda sinek avlarken bu hafta oldukça yoğun görüldü.

CUMPA’da balık piyasasına bakacak olursak fiyatlar şu şekilde oldu; İstavrit 10 TL, Sardalye 7 TL, Hamsi 15 TL, Gümüş 10 TL, Mezgit 15 TL, Kolyoz 15 TL, Çupra 30 TL.

Bu hafta pazarda Karadeniz’in incisi hamsi ve sardalye oldukça rağbet gördü. Hamsi ve sardalyenin aksine balıkçılar pazarı Mart ayı Gümüş ayı diyerek inletti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech