Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

103. Yılda 103 Eser

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kastamonu Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan “103. Yılda 103 Eser” sergisi dün Çanakkale Evi’nde açıldı. Sergide 156 sanatçının 103 nadide eserine yer verilerek Çanakkale’nin beğenisine sunuldu. 18 Mart Haftası’na özel açılan sergi 19 Mart’ta sona erecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi’nin 103. yılına özel olarak; “103. Yılda 103 Eserle Çanakkale Zaferi Ulusal Davetli Karma Eserler Sergisi” Çanakkale Evi’nde dün ziyaretçiye açıldı. Saat 12.00’de açılışı gerçekleşen sergi, 16-19 Mart arasında açık olacak. Sergi 156 sanatçının eserinden oluşuyor.
Serginin açılışına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Kültür Müdürü Kemal Dokuz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, Sergi Küratörü Doç. Dr. Ruhi Konak, yine Kastamonu Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Işılay Konak, Noyan Güven, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu katıldı.
Kısa bir konuşma yapan Vali Orhan Tavlı; “18 Mart Çanakkale ruhunu gönlünde kalbinde hissedenlere şükranlarımızı arz ediyor, hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Işıl Korkmaz, sergi ile ilgili şöyle konuştu: “Savaşta en çok şehit veren illerden biri olan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin değerli hocaları ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müz işbirliği ile hazırlanmış olan bu sergide, 103. yıla özel olarak 103 eser bulunmaktadır. Çanakkale Türküsü de bir Kastamonu türküsüdür. Sergide bulunan eserlerin hepsi nadide eserler. Türkiye’de alanında göreceli sanatçılar tarafından yapılarak gönderildi. Çanakkale’de sergiye sunuldu. ”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech